Close sidebar
Close sidebar

Fructul ciudat care face furori in Buzau! E mai mic decat dovleacul, dar mai mare decat un mar si miroase extraordinar

Un fruct ciudat, mai mic decat dovleacul, dar ceva mai mare decat un mar face furori pe ulitele din Buzau. Oamenii nu stiu cu ce sa-l compare, fermecati de mirosul aromat. Despre ce fruct este vorba si cand il vom gasi pe piata, aflati acum!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Ca la extraterestri se uita oamenii de pe ulita la fructele mici si galbene. Nu seamana cu nimic din ce au mai vazut pana acum. Dupa ce-l rotesc, il adulmeca si il studiaza cu atentie, satenii dau verdictul:  “E foarte bun, numai dupa miros, dar sa-l si mananci. Exceptional!"

Fructul care incape intr-o palma este, intr-adevar, un nou soi de pepene, creat de cercetatorii din Buzau. Un fruct de asemenea dimensiuni ocupa mai putin loc si poate fi consumat la o singura masa. In schimb, cei clasici raman in frigider mai multe zile si astfel isi pierd din aroma.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cand ajunge la maturitate, pepenele pitic are coaja alba, iar pulpa galbena. Este foarte dulce la gust, dar are o aroma usor diferita de pepenii de pe piata.

Noul soi de lubenita este cultivat pentru experimente numai in serele statiunii legumicole din Buzau. Creatorii pepenului pitic cred in succesul acestui soi care momentan este in curs de brevetare si omologare.

Costel Vanatoru- cercetator SCDL Buzau: “Este un produs la care s a lucrat peste 20 de ani.  Avem mai multe linii de pepene, peste 200 de linii, dar in ultima perioada ne am axat pe acestia cu fructul mic pentru ca am simtit ca aceasta este cererea pietei Calitatea este mult superioara peste cei mari”.

Cultura de pepene pitic poate fi crescuta atat in spatii protejate, cat si in camp. Dupa omologare, semintele vor ajunge pe piata. Cel mai probabil, de anul viitor vom gasi in piete si aceasta lubenita mica, parfumata si extrem de gustoasa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI