Close sidebar
Close sidebar

Gabriela Firea anunță aprovizionarea Bucureștiului cu măști de protecție

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că va pune la dispoziția bucureștenilor măstile obligatori după data de 15 mai.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Este obligativitatea autorităților, centrale și locale să implementeze recomandările specialiștilor. În ceea ce privește purtatea obligatorie a măștilor, va fi un efort național de procurare a acestora, mai ales având în vedere faptul că, la un moment dat, Ministerul Educației va decide și începerea școlilor și atunci cu siguranță elevii vor trebui să fie dotați cu măști, de asemenea profesorii, precum și toate persoanele care vor începe activitățile economice. (...)

Citeste si: Traian Băsescu, despre pandemia de coronavirus: Nimic nu va mai fi la fel!

Vom face și noi eforturi pe cât posibil în aceată criză care a devenit și financiară, nu doar sanitară, să aprovizionăm Bucureștiul, în special pentru mijloacele de transport în comun și pentru serviciile sociale”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Renunțarea la restrângeri

Anunțul primarului general vine în contextul declarației Președintelui Klaus Iohannis de miercuri în care a anunțat o relaxare a restricțiilor pentru cetățeni, începând cu data de 15 mai.

„Am avut astăzi o nouă întâlnire cu Premierul Orban și cu un grup de miniștri și consilieri, pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa-numitul plan de relaxare.

Este vorba, evident, de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și, în acest sens, vom avea, în scurt timp, un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. Dar am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți, vă privesc pe toți, trebuie anunțate din timp, ca să ne pregătim.

Citeste si: O organizație civică cere demiterea lui Adrian Streinu-Cercel pentru că a indus panică în rândul populației

Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție. Astfel, am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării.

Citeste si: Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

O a doua măsură pe care am decis-o este una care cu siguranță va bucura pe foarte mulți români. După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI