Chiar daca afara nu iti vine sa lasi nici un caine, pentru cei care au "microbul" pescuitului, e o vreme numai buna pentru copca. Imbracati gros, cu sculele de pescuit la ei, pescarii spera la marea captura.
Pana la ea, insa...
Abia ce-si pregatisera sculele si testau gheata, ca unul dintre pescari a si facut o baie deloc dorita.
Dar... viteazul nostru nu se lasa "invins" de putina apa in ghete, desi afara mercurul din termometre abia urca la 3 grade celsius.
- Asta-I coarba cu care facem noi gauri. Asa-I zicem noi freza. Si incepem….Din ce vad eu, gheata e sufficient de groasa. Cred ca are peste 10 cm.
Dupa ce si-au lansat firele in copcile facute cu mare grija, pescarii asteapta. Si ca sa nu-i prinda frigul, mananca slana cu ceapa si gusta cate un "intaritor" de buturuga, indulcit cu miere.
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
- Asta-I vin de buturuga, de la mine, din podgoria mea proprie. Simplu facut, nu fonfleuri, doar cu un pic de miere de albine. Vin de-al nostrum, neaos, dacic, de buturuga. Sa fim sanatosi! Cele bune tuturor.
Captura mult dorita nu s-a lasat mult asteptata.
-Se pare ca avem prima captura. Sa vedem ce face un om responsabil. Nu reusesti. Nu. M-am si agatat. Arunca fesul pe ea.
Asa s-a si intamplat, iar la scurt timp si-a facut aparitia un exemplar mai dolofan.
Inghetati, dar multumiti, asa au plecat pescarii acasa. Doar au reusit in aceasta iarna sa-si satisfaca moftul la care au visat toata vara.