Close sidebar
Close sidebar

George Floyd a murit ca urmare a asfixierii, conform unei autopsii independente

George Floyd, afroamericanul al cărui deces a provocat proteste în SUA, a murit ca urmare a asfixierii (lipsei de oxigen), conform unei autopsii independente, relatează BBC.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

El a murit după ce poliţiştii din Minneapolis au exercitat presiune pe gâtul şi spatele său, se arată în autopsia realizată de medicii angajaţi de familia lui Floyd.

Citeste si: Moartea lui George Floyd: Liverpool îşi arată solidaritatea cu manifestanţii

"În opinia mea, cauza morţii este asfixierea, ca urmare a presiunii execitate pe gât- care a împiedicat irigarea creierului- şi presiunea exercitată pe spate, care a cauza probleme de respiraţie", a declarat Michael Baden, fost legist la New York, unul dintrei cei doi medici angajaţi de familia lui Floyd.

Citeste si: O nouă noapte de coșmar în SUA. Marşuri, pagube materiale şi arestări în marile oraşe

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere.

La prima autopsie, efectuată de Hennepin County Medical Examiner, s-a arătat că moartea lui Floyd a fost provocată de mai mulţi factori, între care hipertensiune şi consum de droguri.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare- Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Citeste si: Orban, despre creşterea pensiilor: Ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI