Guvernul a oferit testarea gratuită a populaţiei, în martie, pentru a face posibilă o întoarcere treptată la viaţa normală după carantina introdusă pentru a ţine sub control al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Dar, cu 55% din populaţia complet vaccinată, au apărut solicitări oprirea cheltuielilor banilor contribuabililor pe o schemă subvenţionată care acum este destinată în principal celor care nu sunt încă vaccinaţi, chiar dacă vaccinurile sunt disponibile pentru toţi.

Citeste si: CNCAV a prezentat date despre contraindicaţiile la vaccinurile împotriva COVID-19

"Având în vedere că toate vaccinările sunt disponibile imediat pentru toţi cetăţenii, nu mai este justificat faptul că guvernul federal şi, prin urmare, contribuabilii acoperă costul tuturor testelor", a citat RND dintr-un proiect de propunere.

Angela Merkel va stabili noi măsuri restrictive anti-COVID

Cu mai puţin de şapte săptămâni înainte de alegerile federale, cancelarul german Angela Merkel şi liderii landurilor vor discuta măsurile de prevenire a creşterii numărului de infecţii, provocate de varianta Delta a coronavirusului, fără a institui restricţii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Teste PCR coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Teste subvenționate pentru persoanele care nu pot fi vaccinate

Din fericire, acest proiect prevede faptul că persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate, precum femeile însărcinate şi copiii sub 18 ani, vor continua să aibă dreptul la teste subvenționate

RND nu a publicat o dată exactă din octombrie, pentru reducerea programului de testare.

Citeste si: Harta vaccinării. Top 10 localități din România cu cei mai mulți oameni vaccinați

Peste 3.000 de cazuri de coronavirus pe zi

Vestea tristă este că Germania a înregistrat peste 3.000 de cazuri în fiecare din ultimele cinci zile, dar cu aproape 63% din populaţie care a primit cel puţin o doză de vaccin, guvernul speră că blocajele ar putea fi evitate.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si