Institutul Yunus Emre care a contribuit semnificativ la răspândirea limbii turce prin proiectele implementate în România, a adăugat unul nou proiectelor sale.

În cadrul proiectului „Ghidul meu este limba turcă” derulat de Institutul Yunus Emre în parteneriat cu Ministerul Culturii din România, notele informative, materialele tipărite și ghidurile audio prezente în muzeele din România sunt traduse în limba turcă prin sprijinul Institutului Yunus Emre. Muzeul Național Peleș, care este unul dintre aceste muzee, poate fi vizitat acum în limba turcă prin intermediul textelor de sală tipărite și a ghidului audio.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Citește și: Limba turcă a devenit curs opțional în România prin Proiectul “Opțiunea mea este Limba Turcă”, implementat de Institutul Yunus Emre

Directorul Institutului Yunus Emre din România, Dl. Mustafa Yıldız, care a dat vestea introducerii ghidului audio gratuit în cadrul Muzeului Național Peleș a precizat că: „Prin proiectele care le derulăm împreună cu autoritățile din România ne asigurăm că limba turcă este inclusă în muzee.
Înregistrările ghidului audio au fost realizate de artistul vocal Alper Tuna în studiourile Radiolui Vocea Limbii Turce ale institutului nostru. Toți cei care vin din lumea turcică vor putea vizita aceste muzee într-un mod foarte confortabil. De asemenea prin această colaborare ne aducem aportul și la dezvoltarea turismului din România.”

Institutul Yunus Emre a început predarea limbii turce în școlile de stat din România prin proiectul „Opțiunea mea este Limba Turcă” la începutul anului 2024, iar prin Proiectul de Predare a Limbii Turce Angajaților din Sectorul Public predă limba turcă unui număr foarte mare de

angajați din sectorul public. Prin proiectul „Ghidul meu este Limba Turcă” toate informațiile din muzeele și siturile arheologice din România sunt traduse în limba turcă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si