Google revine cu o nouă funcție pentru utilizatori. Aceștia vor putea fi notificați dacă Google găsește datele lor personale în Căutare (Search), precum numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri, pentru a le putea elimina.

Google a mai oferit în trecut un instrument care le permite utilizatorilor să solicite eliminarea rezultatelor căutărilor despre ei. Acum, compania lansează un nou dashboard.

Citește și: VIDEO- Un bărbat a fost acuzat că este un „obsedat de pisici”, după ce felina vecinilor nu a mai vrut să plece din curtea lui: „Pentru ce crimă sunați la Poliție?”

Utilizatorii Google vor fi notificați cu privire la datele lor personale în Căutare

Google își va notifica utilizatorii în cazul în care găsește datele lor personale în Căutare, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, platforma îi va anunța pe utilizatori dacă informațiile lor de contact sunt publice.

Google te va notifica dacă îți găsește datele personale în Căutare. Ce trebuie să știi

Google te va notifica dacă îți găsește datele personale în Căutare. Ce trebuie să știi

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noul dashboard va fi disponibil doar în SUA la început, în limba engleză. Cu toate acestea, Google a spus că lucrează la introducerea acestuia și în alte părți ale lumii.

Google își ia în serios angajamentul de a proteja utilizatorii de eventualele pericole în care pot fi puși aceștia.

De asemenea, vor fi identificate și conținutul explicit și imaginile nonconsensuale, iar oamenii vor putea să elimine orice imagine personală explicită pe care ei nu o mai doresc vizibilă în Căutare.

„De exemplu, dacă ați creat și încărcat conținut explicit pe un site web, apoi l-ați șters, puteți solicita eliminarea acestuia din Search dacă este publicat în altă parte fără aprobare. Această politică nu se aplică conținutului pe care îl comercializați în prezent",

a precizat Google.

Citește și: VIDEO. Pantera cu piele de șarpe, virală pe internet. Adevărul despre „cea mai rară specie de feline de pe Pământ”

Google a precizat că imaginile personale explicite nu vor fi eliminate din sursă, precum site-ul web, dar ele nu vor mai apărea în rezultatele Google Search.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si