Close sidebar
Close sidebar

Gradina din Sibiu cu legume exotice. Au pus pe picioare o afacere infloritoare cu anghinare, morcovi purpurii, mizuna sau kale

Si-au dorit sa manance sanatos, asa ca au plantat intr-un mic solar cateva legume si verdeturi. In scurt timp, insa, totul s-a transformat intr-o afacere cu fel de fel de plante exotice. Cum a reusit o familie din Sibiu sa descopere reteta succesului in agricultura, vedeti acum.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

In oaza de verdeata, aromele te imbata! Daca de kale am mai auzit, ce stiti despre "mizuna"?

„Aici avem 3 soiuri de mizuna. Mizuna verde, mizuna lime si mizuna rosie. Are un gust deosebit”, spune Lucian. 

"Mitzuna" e o planta din China cu gust de mustar usor picant. E fantastica mai ales in combinatie cu "mangold"- sfecla elvetiana, gustoasa in mancarurile neprocesate termic!

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Anghinare, morcovi purpurii si cate si mai cate minunatii exotice ii cuceresc pe gurmanzi odata ce le incearca! Stapani peste sera cu tot soiul de zarvaturi sunt doi soti care au speculat dorinta omului modern de a manca si-alte legume pe langa castraveti si rosii!

Lucian Mihalache: "Noi avem copii. Ne-am lovit de aceeasi problema, nu gaseam legume cat de cat naturale. Cerere exista. Tocmai asta ne-a si determinat sa ne extindem in etapa a doua cu inca o serie de solarii”.

In solarii, munceste toata familia. Legumele si zarvaturile se vand pe baza de comanda, dar cea mai mare parte ajunge in restaurante!

Adrian Oprea, manager restaurant: „ Clientii sunt foarte multumiti.

Se mira in primul rand ca gasim atata de aproape de sibiu aceste ingredient, care nu este un ingredient romanesc. Pentru mine este o comoara. E fiecare data cand vin aici este acelasi sentiment pe care-l are un copil intr-un magazin de jucarii”.

Diana Mihalache:  "Este greu, dar frumos si satisfactiile sunt enorme. Dupa job venim toti si lucram. Preturi, noi zicem ca sunt ok. De exmplu, la salatatele asiatice noi le dam la gramaj si costa 5 lei suta de grame”.

Pe viitor, proprietarul serelor si-a propus sa aclimatizeze si alte soiuri si sa amenajeze si o ferma.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI