Close sidebar
Close sidebar

Grijă mare la jocurile pentru copii instalate pe telefon. Părinții s-au trezit cu o factură URIAȘĂ

Mare atentie la jocurile pentru copii instalate pe telefon. Un copil de 7 ani a cheltuit fara sa-si dea seama 6.000 de lei, dupa ce a cumparat din aplicatie asa zisele superputeri. Baiatul a introdus numarul unui card bancar in setarile jocului, iar datele contului au ramas memorate. Cum sa evitam astfel de situatii ne explica specialistii in IT.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe cat de antrenante pentru imaginatie, jocurile pe telefon pot fi pe atat de paguboase pentru buzunarul parintelui. Dovada vine din Timisoara, unde cardul unui barbat a fost golit din cauza unui joc pe telefon.

Femeia spune ca baietelul de 7 ani ar fi introdus datele de pe card in telefon si, ramanand stocate acolo, copilul si-a cumparat "superputeri" zile intregi... fara sa-si dea seama ca acestea sunt in continuare contra-cost. Cand au mers sa scoata bani de pe card, nasii minorului au avut un soc.

Cei mai multi copii invata inca de la varste fragede sa manevreze telefonul mai bine decat un adult.
Alex, la cei 7 ani ai sai, descarca singur aplicatii de pe telefon. In spatele acestor jocuri sta o adevarata strategie de marketing, care il face pe utilizator sa cheltuie din ce in ce mai multi bani cu doar o apasare pe butonul virtual.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Parintii care isi lasa smartphone-urile pe mainile copiilor trebuie sa stie cateva trucuri pentru a-si proteja datele personale. In primii 3 ani de viata, copiii trebuie sa se dezvolte prin contactul cu exteriorul si trebuie sa evite televizorul si telefonul.

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI