Close sidebar
Close sidebar

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor. Ministrul Muncii: "Incercam sa rezolvam niste inechitati stranse de ani e zile". Cine va beneficia de cresterile salariale

Guvernul a adoptat azi ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor, a anuntat ministrul Muncii, Dragos Paslaru. Astfel, 350 de mii de persoane vor beneficia de cresteri salariale.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ministrul Muncii a declarat dupa sedinta de Guvern ca ordonanta de urgenta elimina inegalitatile din sistemul salarizarii bugetarilor. Prevederile OUG se vor aplica in doua etape, urmand ca o parte dintre acestea sa intre in vigoare la 1 august 2016, urmând ca întreaga grilă de salarizare să fie aplicată din decembrie 2017.

"Prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă încercăm să rezolvăm nişte inechităţi strânse de ani de zile", a spus ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a anuntat ca impactul bugetar este de 870 de milioane pentru anul acesta şi de 2,6 miliarde lei pentru anul următor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Paslaru a abordat si problema salariilor mici din sanatate, precizand ca ordonanţa rezolvă inechităţile, egalizează salariile persoanelor încadrate pe aceeaşi funcţie şi acordă un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebită.

El a pus capat zvonurilor potrivit carora si membrii Administratiei Prezidentiale vor beneficia de cresteri salariale. El a declarat ca in textul OUG" nu există vreo prevedere în afara aparatului operativ al ministerelor" din cauză că resursele financiare nu permit aşa ceva.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI