Close sidebar
Close sidebar

Guvernul a aprobat donația de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia

Guvernul a aprobat, joi, donaţia de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia, la soicitarea Ministerului Sănătății.

Madalina Grigore,

Guvernul a aprobat donația cu cele 48.500 de cutii cu Favipiravir.

 

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Guvernul României a aprobat astăzi, 28 octombrie 2021, proiectul de hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a unei donaţii de medicamente şi darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unităţile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19. Prin acest act normativ, Ministerul Sănătăţii acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societăţii Terapia SA”, au transmis cei de la Ministerul Sănătății.

Medicamentul va fi repartizat în unitățile care tratează bolnavii de COVID-19.

Citeste si: Cătălina a murit de Sars-Cov-2 imediat după ce a născut: „Atât de multă nedreptate”

Unde va fi eliberat medicamentul

Ministerul a reglementat, ca în această lună tratamentul să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală din partea medicilor specialiști, din Comisia de specialitate boli infecțioase.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Conform Protocolului Național pentru tratarea pacienților COVID, Favipiravir este recomandat pentru administrarea în formele ușoare și medii de infectare cu SARS-CoV-2, în prima săptămână.

Citeste si: Bilanț coronavirus, joi 28 octombrie. Alte 415 decese asociate COVID-19, inclusiv trei tineri de 24-28 ani

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI