Guvernul pregateste un act normativ care se refera la aria naturala protejata Lacul Snagov, in acest moment afectata de ambarcatiunile motorizate, care starnesc sedimentele, polueaza cu substante chimice si infesteaza lacul cu specii invazive de flora si fauna, a dezvaluit profit.ro. Solutia ar fi restrictionarea navigaţiei pe două tipuri de culoare, respectiv un culoar de navigaţie pentru ambarcaţiuni fără motor termic, care să ţină circulaţia la o distanţă de 25-50 de metri de mal, şi un culoar de navigaţie pentru ambarcaţiuni motorizate, care să limiteze circulaţia doar pe centrul lacului, la o distanţă de cel puţin 50 de metri de mal.

Simultan, viteza de deplasare a ambarcatiunilor va fi limitată la maximum 20 km/oră. Între locuinţa riveranilor şi culoarele navigabile, viteza de deplasare va fi limitată la 5 km/oră.
Vor fi interzise şi circulaţia pe lac a mai mult de două ambarcaţiuni motorizate, desfăşurată simultan şi în acelaşi sens, la o distanţă mai mică de 250 de metri între acestea, parcurgerea repetată, de mai mult de 4 ori/oră, de către aceeaşi ambarcaţiune motorizată, a uneia sau mai multor zone din aria protejată, precum şi staţionarea cu o durată mai mare de 15 minute, în alte locuri decât cele menţionate într-un permis special eliberat în acest sens.  Guvernanţii s-au gândit şi la persoanele care se distrează prin tractări repetate în aceeaşi zonă, cu skyjet-ul şi şalupe de viteză, a diferitelor obiecte gonflabile, motiv pentru care va interzice utilizarea atât utilizarea ambarcaţiunilor de tip skyjet, inclusiv pentru activităţi de tip flyboard, cât şi tractarea oricăror obiecte gonflabile de către ambarcaţiunile de viteză, în scop de agrement.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si