Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Haine de brand la prețuri de nimic. Cum ne dăm seama că am cumpărat articole vestimentare fake? „Primul lucru pe care trebuie să-l analizeze sunt cusăturile”

Haina face pe om! Asta își spun mulți români pentru care brandurile contează mai mult decât calitatea. Așa se explică de ce unii cumpără de pe internet haine și accesorii aparent de firmă, dar care în realitate sunt fake-uri. Experții în domeniu ne arată cum să facem diferența între un produs autentic, și unul contrafăcut. Uneori, semnalul de alarmă e chiar prețul mult prea mic.

Redactia Stirile Kanal D,

Haine de brand la prețuri de nimic. Cum ne dăm seama că am cumpărat articole vestimentare fake? „Primul lucru pe care trebuie să-l analizeze sunt cusăturile”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La o simplă căutare pe site-uri, pare că oricine și-ar permite haine de la branduri cunoscute. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, însă cele prea mici n-ar trebui să ne încânte, ci dimpotrivă să ne ridice un semnal de alarmă.

Citește și: VIDEO- Ea a făcut hainele pentru păpușile Barbie. Cum s-a inspirat Carol Spencer pentru ținutele fotomodelelor în miniatură

„Bună ziua, am văzut un anunț cu o pereche de adida Versace, de damă, mai este disponibil anunțul? Cei cu roz? Da, cei cu roz. Ce mărime? 36. Da, sunt. Sunt originali? Nu se menționează asta în anunș. Nu, la banii ăștia nu sunt.” 

Acesta este un caz fericit în care comerciantul clandestin recunoaște că vinde fake-uri. Însă doar dacă este întrebat.

Cum ne dăm seama că am cumpărat articole vestimentare fake

Așadar, tocmai pentru că astfel de țepe sunt tot mai des întâlnite, specialiștii în domeniu ne învață cum să identificăm hainele și accesoriile contrafăcute.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Este o geantă care pare a fi nouă, dar această geantă este de o calitate destul de precară. Deși la prima vedere pare foarte bine făcută, nu se respectă cusăturile, nu se respectă detaliile, primul lucru în momentul în care putem să identificăm un produs care nu este real, sunt cusăturile, chiar dacă produsele sunt făcute handmade trebuie să respecte anumite standarde.”

Cristina deține o consignație în Capitală, unde revinde haine și accesorii de top.

Mai întâi, însă, trebuie să se asigure că acestea sunt originale. În primul rând, trebuie să fim atenți la codul de autenticitate al fiecărui produs.

Cristina Mihalache, manager consignație: „Aici este codul și acest cod o să-l punem într-o aplicație online și vom vedea detalii despre acest produs. Codul de pe geantă îi dăm submit, iar aici apare că produsul face parte din săptămâna 28 din anul 2018 și a fost produs în Franța.”

Chiar românii care își aduc hainele la consignație, pentru a le vinde la mâna a doua, află uneori că produsele lor, pentru care au plătit bani grei, nu sunt de fapt originale.

Cristina Mihalache, manager consignație: „Sunt surprinși pentru că la rândul lor nu știu că aceste produse nu sunt autentice, însă s-a întâmplat de multe ori ca persoanele să știe deja că produsul nu este autentic ,dar acel produs era însoțit de factură și cutie, dar era destul de evident că nu este un produs corect.”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un studiu recent arată că 72% dintre români sunt nesiguri atunci când vine vorba despre autenticitatea hainelor, în timp ce 18% au declarat că au cumpărat intenționat fake-uri doar să pară că au produse de brand.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI