Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Hostelurile din România, din ce în ce mai căutate

Noțiunea de hostel, extrem de familiară în alte țări, a început să prindă contur și la noi. Sistemul de cazare este din ce în ce mai căutat, în marile orașe, în special de străini. Turiștii le aleg pentru prețurile mult mai mici, mai ales că le oferă și un confort asemănător cu cel de acasă.

Redactia Stirile Kanal D,

Hostelurile din România, din ce în ce mai căutate

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pauliene este din Olanda și a venit să viziteze Timișoara împreună cu prietenul ei. Dorința de socializare, dar și de a vedea lumea cu bani puțini, i-a făcut să aleagă să se cazeze la hostel.

Citește și: Cum arată camera dintr-un hotel de 5 stele din Hawaii care costă 2.200 de dolari pe noapte. "Baia e faraonică"

Pauline Land, turistă: „E chiar furmos. Toți de aici suntem în aceeași situație, ne înțelegem, e liniște. E foarte plăcut. Aici e ușor să întâlnești oameni. Să vorbești cu ei. În hoteluri e mai greu să faci asta.”

Cât plătesc turiștii să se cazeze într-un hostel

Pentru o noapte de cazare, tinerii plătesc aproximativ 70 de lei și spun că este varianta perfectă pentru ei.

Patrick Siemonsma, turist: „În prima noapte petrecută în România am stat la hotel, dar apoi, pentru următoarele nopți, am ales hostel pentru că e mai ieftin.”

Această locație are o capacitate de 20 de locuri. Turiștii au o bucătărie unde își pot găti ce doresc, iar baia este comună. Aici l-am găsit și pe Kenji.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Kenji Funakoshi, turist: „Acest hostel are un preț mai bun. L-am văzut în poze și am zis: Wow, e grozav!”

Familia Popa a deschis acest hostel din centrul Timișoarei în urmă cu 9 ani. În ultima vreme, lucrează la capacitate maximă pentru că cererea este tot mai mare.

Citește și: VIDEO- Festivalul Inimilor a cucerit Timișoara

Ramona Popa, proprietar: „E un dormitor mix cu 8 paturi, unde pot sta și fete și băieți. De obicei, stau de la una până la șapte chiar și mai mulți.”

Florentin Popa, proprietar: „În general vin să descopere orașul și vin că sunt zborurile ieftine.

Vin pentru socializare, pentru a cunoaște noi oameni.”

O altă variantă de cazare cu prețuri mai accesibile sunt locațiile închiriate în regim hotelier. În acest apartament, de exemplu, turiștii au la dispoziție tot ce au nevoie. Aici prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 150 de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI