Camionul condus de soferul-terorist a omorat 84 de oameni la Nisa pe Promenade des Anglais, celebrul bulevard al statiunii, pe care se afla si Hotel Negresco, unul dintre cele mai luxoase din Franta. Aflat la cativa pasi de locul tragediei, Hotel Negresco a fost folosit ca spital ambulant pentru victimele atentatului, gazduindu-i pe raniti in uriasa sa receptie.

Receptia hotelului Negresco a devenit spital ambulant
Receptia hotelului Negresco a devenit spital ambulant Hotelul a fost fondat de un roman, Henri Negrescu, care l-a facut celebru, iar povestea acestuia a fost rezumata pe stylereport.ro:
„In 1893, fiul unui hangiu din Bucuresti, pe nume Henri Negrescu, ajungea la Monte Carlo si incepea sa lucreze in restaurantele din principatul monegasc. In scurt timp, el urma să devina directorul restaurantului Helder, iar apoi directorul restaurantelor de la Cazinoul din Nisa si de la Cazinoul din Enghien-les-Bains, in 1905. Ca director al catorva dintre cele mai selecte localuri de pe intreaga Coasta de Azur, Negrescu a intrat in contact cu elita inceputului de secol XX. Importanta pentru viitorul sau a fost mai ales intalnirea cu arhitectul francez de origine olandeza Edouard Niermans si cu omul de afaceri Alexandre Darracq. Cu expertiza lui Niermans si finantarea lui Darracq, Negrescu, devenit intre timp Negresco, dupa naturalizarea ca cetatean francez, a pus piatra de temelie a hotelului ce ii poarta numele. Gustave Eiffel a fost angajat pentru a construi un enorm dom de sticla, unul dintre cele mai frumoase din Europa.
Din pacate, norocul nu i-a suras lui Negrescu pentru mult timp: odata cu izbucnirea Primului Razboi Mondial, romanul a decis sa isi pună palatul la dispozitie ca spital de razboi si chiar a platit din buzunarul sau pentru intretinerea a 100 de raniti. La sfarsitul Razboiului, Negrescu nu mai ramasese cu nimic. Ruinat, la doar 52 de ani, a murit la Paris in 1920”
. Ulterior, hotelul a fost cumparat de o familie belgiana, apoi de omul de afaceri Paul Augier.
Romanul Negrescu a fondat unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Franta
Romanul Negrescu a fondat unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Franta

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si