Close sidebar
Close sidebar

Iata cat de simplu pot fi interceptate conversatiile tale de pe WhatsApp sau Facebook Messenger!

Doar 14% dintre cei care folosesc aplicatiile de mesagerie stiu sa se protejeze corect de hackeri.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cercetatorii au aflat ca numai 14% dintre utilizatorii aplicatiilor de mesagerie stiu ca activeze corect sistemul criptare, astfel incat conservatiile lor sa nu poata fi citite de altii.

In cele mai multe cazuri, hackerii pot intercepta foarte usor mesajele, fara ca persoana care le trimite sau destinataroul lor sa afle ce s-a intamplat.

Studiul a fost realizat de Elham Vaziripour, doctorand la Universitatea Brigham Young si a vizat aplicatiile Viber, Facebook Messenger si WhatsApp, scrie Daily Mail.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

In cazul Facebook Messenger, aplicatia nu asigura automat criptarea mesajelor, iar utilizatorii trebuie sa o seteze singuri.
Viber si WhatsApp au un sistem automat de criptare end-to-end, iar utilizatorii se considera in siguranta.

In realitate insa, pentru ca mesajele sa fie cu adevarat protejate utilizatorul trebuie sa foloseasca o "ceremonie de autentificare".

Prin aceasta, el se asigura ca ia legatura doar cu persoana cu care vrea sa discute, fiind imposibil ca altcineva sa le intercepteze discutia.

Fara aceste setari insa, pe care putini le fac, un hacker poate decripta usor un mesaj trimis unei persoane din lista de prieteni.

Citeste mai mult pe yoda.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI