Icoana Maicii Domnului Portărița este una dintre cele mai mari comori ale României. A fost adusă de pe Muntele Athos și le umple inimile românilor de bucurie. Icoana se află la biserica Iacob Romanul din Sibiu. De curând, Sfânta Icoană a fost surprinsă având o urmă ce pare fi o lacrimă, chiar în dreptul ochiului Maicii Domnului.

Citește si: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2022. Tradiții și obiceiuri la români

Enoriașii vin adesea să se roage şi să se închine la icoana făcătoare de minuni din Sibiu. Icoana Maicii Domnului Portărița a fost adusă la Biserica Iacob Romanul de la o mânăstire de pe muntele Athos. În urmă cu câteva zile, credincioșii veniți să se roage au rămas uimiți când au văzut că din ochiul drept al Maicii Domnului izvorăște mir.

Icoana de la Sibiu care plânge

Celebra icoană a fost surprinsă în timp ce din ochiul drept al Maicii Domnului curgea o picătură care ar fi semănat cu o lacrimă. Preotul Cătălin Dumitrean, a susținut că acest lucru este o minune și că Maică Domnului este vie.

Citește si: Sf. Mihail și Gavril 2022. Pe ce dată se sărbătoresc în acest an

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Este o minune, un semn că Maica Domnului e vie.", a mărturisit preotul Cătălin Dumitrean.

Vestea s-a răspândit rapid printre credincioșii care au început să vină în număr mare să se închine la icoana despre care cred că are puteri tămăduitoare.

Cea mai puternică icoană făcătoare de minuni din România

La Mănăstirea Hadâmbu, Icoana Maicii Domnului este considerată cea mai puternică din România.

Acest lucru se datorează faptului că din ochii Maicii Domnului izvorăște un mir ce ar avea o putere miraculoasă. Icoana a fost pictată de preotul Octavian Zmău, în anul 1938, iar timp de 32 de ani ar fi fost ținută ascunsă într-o ladă, în Sfântul Altar al bisericii.

Citește si: De ce se sărbătorește de două ori Sfântul Dumitru în calendarul ortodox?

În anul 1992 a avut loc un eveniment, în care din icoană a izvorât, pentru prima oară, mir, ceea ce se întâmplă și în prezent, cu ocazia fiecărei mari sărbători. În anul 2003, Mănăstirea a fost cuprinsă de un incendiu, însă, icoana nu a fost deloc afectată de flăcări.

Citește si: Calendar ortodox 9 octombrie 2022: Duminica aceasta îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu. Rugăciunea ce se citește în această zi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si