Mai mulți pui de cangur au ajuns orfani, după ce mamele lor au murit în cumplitele incendii de vegetație din Australia. Animăluțele se află acum în îngrijirea medicilor veterinari și a ingrijitatorulor din cadrul ZOO Australia.

Pui de cangur Australia
Pui de cangur Australia

Foto: HEPTA

Însă, pe lângă aceste imagini adorabile, situația din Australia este una dramatică.

Citeste si: Imagini șocante cu mii de cadavre de canguri și urși koala, aflați pe o șosea din Australia

Fauna salbatica din Australia, recunoscută în special pentru koala și canguri, va avea nevoie de câteva decenii pentru a-și reveni dupa incendiile de vegetație.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Din luna septembrie, când au debutat incendiile, cel putin 20 de persoane ți-au pierdut viața. În plus, o suprafață totală de două ori cât cea a Belgiei a fost mistuită de flacări. De asemenea, incendiile au reprezentat un dezastru pentru animalele sălbatice. Confom unui studiu recent, aceste incendii sunt responsabile de dispariâia a aproape o jumătate de milion de animale.

Pui de cangur Australia
Pui de cangur Australia

Foto: HEPTA

Citeste si: Un profesor român din Sydney lansează o teorie explozivă legată de incendiul din Australia! De vină ar fi ecologiștii și guvernele!

Va fi nevoie de zeci de ani pentru ca speciile de animale sălbatice afectate să își revină.

Kelsey Engle, membrul în board-ul de conducere al Australia Zoo, spune că recuperarea faunei va dure câteva decenii. ”Criza este în desfășurare”, a completat aceasta.

”Australia nu va mai fi niciodată la fel”, a încheiat Kelsey Engle.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si