Close sidebar
Close sidebar

În timp ce ţăranilor noştri li se strică marfa pentru că nu o cumpără nimeni, România importă legume din ţările deşertice! Iată cum se face agricultura în Iordania

Degeaba avem pamant fertil, daca am distrus siteme de irigatii, sere si fabrici. Mai bine de jumatate din legumele si fructele cu care ne hranim sunt cumparate de la altii. Straniu e ca aducem in magazine vinete, rosii sau ardei care rasar in solul pietros din desert. Ne-am dus in Iordania sa vedem care e secretul si am primit o lectie de agricultura la care ar fi bine sa se uite si autoritatile si taranii romani.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In ultimii trei ani, importul de legume si fructe congelate s-a dublat, in timp ce la noi fabricile sunt tot mai putine. 

Am ajuns sa ne hranim aproape exclusiv de la altii, la preturi, cateodata, si de patru ori mai mari.

Paradoxal, importam hrana si din tarile aflate-n mijlocul desertului. O echipa a Stirilor Kanal D a fost in Iordania, acolo unde hrana rasare-n piatra seaca iar cei 6 milioane de locuitori depind in mica parte de importuri.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

De-a lungul soselei, in pamantul nisipos, plin cu bolovani, sunt cultivate legume si fructe.

Unele ajung si in magazinele din Romania, in timp ce taranii nostri, care pun samanta in pamant extrem de fertil, arunca legumele la gunoi sau le vand la preturi de batjocura la marginea drumului.

In Iordania ploua rar, dar asta nu e o provocare pentru agricultori. Iata cum profita si de ultimii stropi de apa ca sa dezvolte o retea uriasa de culturi. 

Romania cumpara peste un milion de tone de legume si fructe pe an... din toate tarile lumii.
Aducem, de pilda, cartofi din America si fasole din Brazilia. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI