Close sidebar
Close sidebar

In Vinerea Mare se scoate Sfantul Epitaf! Ce inseamna "trecerea pe sub masa"!

In fiecare an, in Vinerea Mare, in fiecare biserica se canta Prohodul Domnului, dupa care credinciosii trec pe sub masa

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sfantul Epitaf este scos in mijlocul bisericii, este asezat pe o masa inalta care semnifica Mormantul Domnului. Credinciosii trebuie sa sarute Sfanta Evanghelie si sa treaca pe sub masa, in Vinerea Mare a Pastelui, potrivit crestinortodox.ro. 
 
In Vinerea Mare, unii credinciosi trec pe sub masa o singura data, insemnand unicitatea Jertfei Fiului lui Dumnezeu, iar alţii trec pe sub masa de trei ori, in amintirea celor trei zile in care trupul lui Iisus Hristos a stat in mormant.
 
Trecerea pe sub masa, in Vinerea Mare, si pe sub Sfantul Epitaf semnifica intrarea lui Iisus Hristos in Sfantul Mormant. Credinciosii inchipuie in trupul si viata lor moartea si punerea in mormant a lui Hristos.
 
 
Sursa: Spynews

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI