Este mobilizare generala in capitala. In mai putin de 24 de ore, 2000 de delegaţi vor sosi la Bucureşti. Printre acestia se afla  800 de inalti oficiali vor avea nevoie de protectie sporita. Misiunea este dificila, dat fiind faptul ca au trecut mai putin de doua luni de la atacul terorist din Barcelona.

In august ofiterii SRI expulzau din tara un suspect de terorism, acuzat ca ar fi finantat celule jihadiste. Nu trebuie trecuta cu vederea nici identificarea in ultimele luni a nu mai putin de doi romani care aveau legaturi cu organizatiile teroriste.

Masurile de siguranta pentru cei 800 de membri delegati pentru Adunarea Parlamentara NATO din Bucuresti vor incepe chiar de aici, din aeroportul Henri Conda, din Otopeni.

Planul de securiatate va fi asemanator cu cel pe care autoritatile l-au urmat in 2008 la SUMMIT-ul NATO. Atunci toata capitala a fost impanzita de lunetisti , caini de paza  si zeci de ofiteri ai serviciilor secrete.

Demnitarii vor fi asteptati chiar pe pistele de aterizare de echipe mixte de politisti, jandarmi, ofiteri SRI si SPP.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

De aici, coloanele oficiale din 50 de tari vor pleca rand pe rand spre centrul capitalei. Masinile in care membrii delegati se vor deplasa vor fi escortate pana in fata hotelurilor si a Palatului Parlamentului, unde va avea loc reuniunea.

Timp de 3 zile Casa Poporului va fi cea mai protejata cladire din Europa si asta pentru ca incepand de maine sosesc la bucuresti inalti oficiali ai NATO. Din motive de securitate numarul fortelor de ordine angrenate in protectia inaltilor demnitari esti tinut la secret.

Ne mutam in interior. Forfota este la ea acasa. Vrem sa fim gazde bune. Tocmai de aceea Guvernul a scos din visterie  peste 2 milioane si jumatate de euro. S-au cumparat de toate.

Niciun un detaliu nu este neglijat. Pe ultima suta de metri se monteaza rampe pentru persoane cu dizabilitati.

Si cum oricine se poate rataci in Casa Poporului, gazdele au gasit solutia: o aplicatie pentru localizare.

Discutiile din cadrul adunarii parlamentare a NATO se vor axa in principal pe strategia de securitate, date fiind noile amenintari teroristepentru Europa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si