Close sidebar
Close sidebar

Inca o scumpire in Romania! Produsul consumat de milioane de romani costa mai mult de anul acesta! Multi spun ca nu e normal, dar continua sa dea banii pe el

Romanii ard din ce in ce mai multi bani pe tigari... si asta in conditiile in care guvernul a majorat inca o data acciza la tutun.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Studiile arata ca 5,5 milioane de oameni din tara noastra fumeaza, iar unii isi cumpara chiar si doua pachete cu tigari intr-o singura zi. Grav este faptul ca dependentii de nicotina prefera mai repede sa renunte la anumite alimente decat sa se lase de acest viciu.

Din aproape 20 de milioane de romani, 5 virgula 5 milioane sunt fumatori. Asta, in ciuda faptului ca un pachet de tigari costa in medie 18 lei.

La un calcul simplu aflam ca acest domn scoate din buzunar in jur de 250 de lei pe saptamana pentru a-si satisface viciul. SI nu e singurul.

De curand guvernul a marit acciza la tigari, asadar un pachet costa cu 0,54 de bani mai mult ca inainte. Pare putin, dar pentru fumatorii inraiti, e o cheltuiala care se simte: la final de luna, romanii cu acest viciu ard cu 30 de lei mai mult decat anul trecut.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Vanzatorii spun ca au vazut si ei nemultumirea din ochii consumatorilor atunci cand aud noile preturi, dar de clienti tot nu duc lipsa.

Dependentii de nicotina nu pot sta fara tigari. Ca sa si le permita, sunt in stare sa faca economii in alte domenii.

Specialistii spun ca un fumator inrait nu poate fi determinat sa renunte la tigari nici daca pretul se dubleaza.

"Constientizam orice marire dar o acceptam cu usurinta pentru ca atunci cand este vorba despre viciul nostru simtim ca este o necesitate, ca nu putem functiona fara. Atunci este dispus sa renunte la ceea ce ste benefic pentru el tocmai pentru a satisface o dependenta.", spun psihologii.

Acciza va creste si anul viitor de la 475,77 lei la 500,8 lei pe 1000 de tigarete.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI