Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca incendiul a izbucnit dupa ce o infirmiera a vrut sa aprinda o lumanare pentru o persoana decedata, care se afla in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI).

”Detasamentul Alba Iulia a intervenit pentru stingerea unui incendiu, intr-un salon de la ATI, cu doua autospeciale si o autoscara.

La fata locului s-au deplasat doua ambulante SMURD si 15 ofiteri, iar incendiul a fost lichidat la scurt timp. Un cadru medical a suferit arsuri la maini si la picioare de gradul 1 si 2, iar altul s-a intoxicat cu fum si i s-a administrat oxigen”, potrivit Alinei Marescu.

Infirmiera ranita sambata dimineata in urma incendiului de la Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia a fost transportata la Spitalul de Arsi din Bucuresti, pentru ca avea arsuri pe mai mult de 20% din corp, cu implicare circulatorie, transmite Mediafax.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Alba Iulia, ec. Nicoleta Cosarca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca medicii de la Unitatea de Primiri Urgente au luat hotararea sa o transfere pe infirmiera ranita in incendiu, la Bucuresti.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

”Avand in vedere ca arsurile sunt pe mai mult de 20% din suprafata corpului am considerat ca este bine sa fie ingrijita intr-un centru special”, a spus ec. Nicoleta Cosarca.

Incendiul a izbucnit dupa ce infirmiera a aprins o lumanare la capataiul unei persoane care decedase. De la lumanare s-a aprins o cutie de chibrituri, materiale textile si hainele infirmierei.

”Cumparam candele cu baterie pentru pastrarea traditiei pentru ca riscul ramane atata timp cat se aprind lumanari”, a hotarat Nicoleta Cosarca.

La randul sau, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, Cornel Oprisa, a declarat ca infirmiera dusa cu Ambulanta la Bucuresti prezenta arsuri circulare pe 25% din suprafata corpului, de gradul 1 si 2, la nivelul gambelor si palmei.

Infirmiera a ajuns pe picioarele ei de la etajul doi al spitalului, unde se afla sectia de ATI, pana la parter, unde se afla Unitatea de Primiri Urgente. In salonul in care a izbucnit incendiul se mai afla o asistenta medicala, care s-a intoxicat cu fum. Ea a incercat sa stinga focul cu stingatorul, insa nu a reusit, intervenind pompierii.

Sursa: Mediafax
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si