UPDATE 13.30. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, joi, că autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zona Limenaria, unde s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei.

Citeste si: Care e situația actuală la centrala nucleară din Zaporojie

Ministerul recomandă cetăţenilor români care se află în Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi.

Incendiul a izbucnit în pădurea din Potamia din zona de est a insulei Thassos. Românii au semnalat în cursul nopții și joi dimineața, pe rețelele de socializare imagini cu flăcările și fumul intens degajat de incendiu.

Întreaga comunitate locală, cât și autoritățile sunt mobilizate pentru stingerea incendiului. Mașini de pompieri și echipamente au sosit deja de pe continent pentru a ajuta.

"Până la stingerea sau până când focul va putea fi ținut sub control, vă rugăm să limitați deplasările pe insulă, astfel încât circulația mașinilor de pompieri și ale voluntarilor să fie prioritizate", spun cei de pe grupul Forum Thassos.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiu în Thassos, insula preferată de români

Imagini cu mașinile de pompieri aduse cu feribotul pe insulă au fost publicate, de asemenea, pe rețelele sociale.

Turiștii au primit și mesaje de avertizare pe telefon cu privire la incendiul de vegetație.

"Cei care ați primit apel de alertă, nu va panicați...nu se extinde focul înspre sat, doar se iau măsuri de protecție din cauza fumului...

îndepărtați-va cu calm", a fost mesajul primit și pe rețelel sociale.

 

"Următoarele ore sunt foarte importante, până la ivirea zorilor, când elicopterele vor putea să intervină. Vă rugăm de asemenea să fiți calmi, atât cei de acasă cât și cei de pe insulă", spun cei aflați în zona Skala Potamia.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

thassos incendiu

Incendiu puternic în insula Thassos

[Sursa foto: Facebook]

thassos incendiu

Zona Skala Potamia se află în estul insulei Thassos

[Sursa foto: Google Maps]

Grecia, mai afectată de incendii decât în trecut

Presa naţională şi internaţională a relatat, luna aceasta, despre incendiile de pădure din state mediteraneene, populare în rândul românilor, precum Grecia, Croaţia, Spania sau Franţa.

Astfel de incendii nu reprezintă o noutate, datorită faptului că vara sunt înregistrate temperaturi foarte ridicate în aceste ţări.

"Grecia a fost, din păcate, mult mai afectată de incendii în alţi ani. În acest an, până în prezent, incendiile au afectat 500 de hectare în această ţară, însă anul trecut au fost afectate 103.000 de hectare. În acest an au fost afectate în special regiuni din sudul Greciei (Peloponez), de lângă Atena şi din insula Lesbos.

Însă, majoritatea românilor optează pentru Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, Thassos, Rhodos, Creta, Skiathos, Mykonos, Zakynthos, Corfu, Lefkada, zone neafectate de incendii.(...) în prezent, nu există renunţări din partea turiştilor pentru ţările afectate de incendii. Oricum, agenţiile de turism îşi informează permanent clienţii în legătură cu siguranţa destinaţiei alese, de cele mai multe ori având la faţa locului, pe lângă parteneri, şi reprezentanţi direcţi. Autorităţile locale şi naţionale ale acestor ţări intervin, din ce am observat, cât se poate de rapid pentru a neutraliza aceste incendii", se arată într-un comunicat de presă al ANAT, patronatele din turism.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si