Psihologii trag însă un semnal de alarmă! Conform studiilor, vârsta ideală pentru începerea vieţii sexuale este 20 de ani. În jurul acestei vârste organismul este pregătit fizic şi psihologic pentru acest pas destul de important.

Începerea vieţii sexuale devreme- păreri pro şi contra

Un tânăr care vrea să-şi înceapă viaţa sexuală trebuie să ţină cont de faptul, că acest lucru poate aduce experienţe bune sau mai puţin bune.

Că poate avea parte de aventuri sau de relaţii frumoase de iubire.

Începerea vieţii sexuale devreme, în cazul în care se întâmplă nu ar trebui să-i sperie pe părinţi. Din contră, ar trebui privită ca pe ceva normal. Criticile şi discuţiile în care sexul este ceva ruşinos şi murdar le poate induce tinerilor frigiditate şi impotenţă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe de altă parte, începerea vieţii sexuale devreme poate avea şi urmări de-a dreptul tragice. Cancerul de col uterin, cancerul mamar, îmbătrânirea precoce şi infertiltatea sunt cele mai sumbre riscuri la care se expun tinerii.

În plus, persoanele care îţi încep viaţa sexuală încă din adolescenţă sunt mai predispuse la a se confrunta mai târziu cu deficienţe ale sistemului imunitar. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si