Close sidebar
Close sidebar

Incident la rafinăria Petrobrazi. Mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale

Un incident s-a petrecut, luni după-amiază, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Diana Puiu,

Incident la rafinăria Petrobrazi. Mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Incident la rafinăria Petrobrazi. Mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale, fiind solicitat și un elicopter SMURD.  

"În această după-amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi, s-a produs un eveniment care, iniţial, nu a presupus intervenţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic.

Citește și: Peste 100 de morți în urma unei explozii la o rafinărie ilegală din Nigeria

Ulterior, am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unor persoane implicate în eveniment", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.  La fața locului a ajuns și  o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM şi două ambulanţe SAJ, scrie Agerpres.

Citește și: VIDEO| Explozie urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia din Năvodari! O persoană a MURIT

Peste 100 de morți în urma unei explozii la o rafinărie ilegală din Nigeria

O explozie la o rafinările ilegală din Nigeria, produsă în weekend, a provocat moartea a peste 100 de oameni, transmite Reuters.

”Sunt atât de mulţi oameni care au murit aici.

Rog guvernului să analizeze acest lucru”, a declarat Uche Woke, un lucrător pe motocicletă,  la locul exploziei  de sâmbătă seara.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si:  O șoferiță a făcut prăpăd pe o șosea din Satu Mare. A spulberat tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv o țeavă de gaze

Societatea de Cruce Roşie Nigeriană a fost la faţa locului duminică pentru a evalua explozia, care a distrus o porţiune a pădurii Abaezi, care se întinde pe graniţa zonei administraţiei locale Ohaji-Egbema, a statului Imo cu statul Rivers.

Citeste si:  10 alimente care scad acidul uric

Preşedintele nigerian, Muhammadu Buhari, a afirmat într-o declaraţie că va intensifica măsurile de control asupra rafinăriilor ilegale, după ceea ce el a descris drept ”o catastrofă” şi  ”un dezastru naţional”.

Şomajul şi sărăcia din Delta Nigerului producătoare de petrol au făcut rafinarea ilegală atractivă, dar cu consecinţe adesea mortale.

Citeste si:  Ucrainenii care au supraviețuit atacurilor rusești rup tăcerea: ”Patru soldați beți au intrat peste noi, în pivniță, într-o noapte...”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Ţiţeiul este extras dintr-o reţea de conducte deţinute de mari companii petroliere şi rafinat în rezervoare improvizate.

Procesul a dus la accidente mortale şi a poluat o regiune deja afectată de scurgerile de petrol în terenuri agricole, pârâuri şi lagune.

Citește și: VIDEO| O tânără a vrut să-i dea foc mătușii sale. Ea a vrut să se răzbune pentru că femeia i-a blestemat copilul

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI