Ionel Ştefan avea 51 de ani și deși era un om în putere, a murit fulgerător. Bărbatul a mers la spital după ce a început să aibă  dureri puternice în piept.

Acolo, i s-a făcut un test Covid, care a ieşit negativ, iar apoi a fost lăsat să aştepte, deşi se simțea rău. Vreme de câteva ore pacientul ar fi cerut ajutor, însă cum medicii abia făceau față bolnavilor de covid, nu a fost băgat în seama. 

Sătul să aștepte să fie tratat, bărbatul a plecat acasă, cu gândul să revină a două zi. Numai că la scurt timp i s-a făcut rău și a murit. Ultimele clipe din viaţa bărbatului au fost surprinse de o cameră de supraveghere şi sunt absolut şocante.

În imagini se vede cum omul, care întinde nişte haine, cade brusc secerat la pământ.

Citeste si: Un bărbat a murit după ce a fost respins de 43 de spitale pline cu cazuri COVID-19

Rudele acuză medicii de neglijență în serviciu

Cu ochii în lacrimi și revoltate, rudele acuză medicii de neglijență și spun că bărbatul a fost o victima sigură a nepăsării acestora.  

”Îmi reproșez că nu l-am găsit mai devreme. Om tânăr, un munte de om. Sunt convinsă că putea fi salvat. Se putea întâmpla acolo să aibă această criză, dar cadrele știau ce aveau de făcut. Poate nici eu, dacă îl găseam mai devreme, nu aveam ce să-i fac. Soțul meu a încercat să-l resusciteze, dar degeaba”, a spus Cristina Coman, nepoata victimei, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: Un suporter a decedat pe stadion, înainte de startul unui meci de Liga I

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Familia așteaptă acum rezultatele necropsiei, pentru a vedea dacă moartea bărbatului de 51 de ani putea fi evitată.

Era întins cu fața în jos și vânăt pe acea parte. Probabil că a făcut un infarct. Nu știm acum de ce a murit, însă e clar că durerea în piept și mâinile amorțite anunțau ceva, un preinfarct, ceva, și de aceea trebuia tratat cu prioritate în Urgențe. Sunt convinsă

că dacă îl vedeau medicii mai repede, ar fi avut șanse să scape”,. a spus Alina Băcanu, verișoara victimei, pentru Știrile Kanal D. 

Ce spun reprezentanții spitalului

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului spun că pacientul a așteptat mai puțin de două ore în triaj, iar atunci când medicii au vrut să-l preia, nu l-au mai găsit.

”Pacientului ise efectuează triajul epidemiologic și ulterior

un test rapid care se dovește a fi negativ. La scurt timp, aistenta de tură revine la pacient și îi

comunică că va fi consultat de către medic și i se va efectua mai multe investigații. Din înregistrările video,

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

se pare că pacientul a staționat aproximativ o oră și 45 de minute în zona de triaj și ulterior a părăsit zona

urcându-se în mașina personală”,  au spus reprezentanții unității medicale.

Citeste si: Probleme în închisoare pentru mama lui Leo de la Strehaia! Femeia suferă de COVID și nu a mai luat legătura cu familia! ”Au condamnat-o la moarte pe Patroana”

La nivelul Spitalului Județean va fi declanșată o anchetă internă. De asemenea, rudele au anunțat că vor face o plângere penală.

VIDEO- Ultimele momente ale bărbatului de 51 de ani/Mărturiile cutremurătoare ale rudelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si