Guvernul a adoptat, la inceputul lunii august, Ordonanta de Urgenta care plafonareaza indemnizatia pentru cresterea copilului la 8.500 de lei. Aceasta prevedere se aplica incepand cu luna septembrie.

“Guvernul a modificat, in sedinta de astazi (vineri, 4 august -n.r.), OUG nr.111/2010 privind indemnizatia pentru cresterea copilului, stabilind o limita maxima de 8.500 lei lunar. Prevederea se aplica incepand cu drepturile aferente lunii septembrie 2017 atat pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cat si pentru situatiile ulterioare”, potrivit unui comunicat de presa transmis de Guvern catre MEDIAFAX.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va stabili ca si pana acum, la 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, cu mentinerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, insa cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei, potrivit sursei citate.

Sursa: Mediafax


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si