Close sidebar
Close sidebar

Ingrijorator! Tot mai multi copii confunda pernutele de detergent cu dulciurile!

Tot mai multi copii fac o incurcatura ce le-ar putea fi fatala. Statistica este pentru Marea Britanie, dar nu este exclus ca si in Romania sa existe astfel de cazuri.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Peste 400 de cazuri anuale sunt inregistrate in "Insula" de copii care au incurcat pernutele de detergent cu dulciurile si au ajuns intoxicati la spital dupa ce au bagat in gura aceste capsule. Desi pe ambalaj sunt trecute mesaje de averitzare, cei mici nu reusesc sa faca diferenta si ajung chiar sa le manance. "Aceste pernute sunt relativ noi si oamenii inca nu au ajuns sa isi dea seama ca trebuie sa le tina sub cheie, asa cum fac cu inalbitorul sau alte substante periculoase", noteaza cei de la Societatea Regala de Preventia a accidentelor.

Peste 2.000 de astfel de cazuri au fost inregistrate in Marea Britanie in ultimii cinci ani. Daca ajung sa consume aceste pernute, detergentul poate sa afecteze organele interne, pot cauza dificultati de repiratie sau chiar riscul de a intra in coma.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică importantă, la Băile Figa: Imagini cu artefacte de lemn, vechi de 3.000 de ani, „excepţional de bine păstrate”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI