Din pacate, placinta congelata din comert are drept ravase glicerina si cisteina.

Se gasesc in aproape orice magazin, nu costa prea mult si sunt gata cat ai zice...placinta. Vorbim despre produsele semipreparate expuse in raionurile produselor congelate, pe care Asociatiaia Pro Consumatori le-a analizat.

COSTEL STANCIU, presedinte APC: Noi ne-am ingrozit de ce am gasit in sortimentele analizate. De exemplu, in aceasta placinta numita si placinta de casa si am gasit 18 substante chimice.



Printre acestea si unele la care nimeni nu s-ar fi gandit.

"Glicerina cunoastem cu totii ca se foloseste in produsele cosmetice, sapun, crema, deci este pentru uz extern si nicidecum pentru uz intern".

Iar asta nu e tot!

"Am gasit cisteina. Este un agent de tratare a fainii, care se obtine din par de animale, par uman, copite, coarne de vita".

Cu toate acestea, clienti se gasesc, mai ales ca pretul e mic- intre 6 si 13 lei.

"Aceasta este o placinta semipreparata. O introducem la cuptor...si o sa lasam aici pentru aproximativ 25 de minute Timpul a trecut, deja miroase bine, sa vedem si placinta. E aproape gata, asa ca o sa o scoatem din cuptor. Aici avem o felie din placinta. Are 100 de grame si 320 de kcalorii.
In afara conservantilor, gasim si 2 grame de sare, dar e drept ca mirosul si gustul sunt irezistibile".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si