Close sidebar
Close sidebar

Insula din Marea Egee unde oamenii traiesc mai mult. Care e secretul logevitatii lor!

Localnicii de pe Insula Icaria din Marea Egee sunt piviti cu admiratie de cea mai mare parte a lumii pentru ca majoritatea traiesc pana la 90 de ani. Mica insula este cea mai noua „zona albastra” a lumii, denumire data zonele in care locuitorii traiesc mult.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Scriitorul Dan Buettner a calatorit in asa-numitele „zone albastre” ale lumii, experienta pe care a descris-o in cartea „Zona albastra: lectii pentru o viata mai lunga de la oamenii care au trait cel mai mult”.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Pe aceasta insula, o persoana din trei ajunge la varsta de 90 de ani, iar cazurile de cancer sunt cu 20% mai putine decat in alte zone ale lumii. Totodata, aici oamenii au cu 50% mai putine sanse de a suferi boli de inima si nu exista aproape niciun caz de dementa, relateaza npr.org.

Potrivit scriitorului, longevitatea este data in propritie de 20% de genele noastre, insa restul depinde de stilul de viata. Miscarea este extrem de importanta pentru ei. Profita de orice ocazie pentru a face o plimbare.

Totodata, dieta contruibuie la mentinerea sanatatii. Oamenii din zonele albastre consuma o contitate mare de ulei de masline si au o dieta bogata in fructe si legume. In plus, ei beau foarte multe ceaiuri, lucru care ar putea fi unul din secrele lor de a trai mai mult.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI