Close sidebar
Close sidebar

Intalnire intre Klaus Iohannis si Printul Charles, la Palatul Cotroceni. Cei doi au discutat despre potentialul turistic "extraordinar" pe care il are tara noastra

Presedintele Klaus Iohannis si Printul Charles al Marii Britanii au avut o intalnire, luni, la Palatul Cotroceni, unde au discutat despre potentialul turistic rural "extraordinar" pe care Romania il are si despre continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural si a arhitecturii traditionale.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Principala tema de discutie a fost misiunea si rolul Fundatiei „The Prince of Wales” in Romania care vizeaza conservarea patrimoniului, Rosia Montana, agricultura si dezvoltarea durabila in Romania.

„Cele doua parti au discutat despre potentialul turistic rural extraordinar pe care Romania il are si despre continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural si a arhitecturii traditionale. Presedintele Romaniei a reiterat dorinta si disponibilitatea de a sustine initiativele menite sa pastreze si sa imbunatateasca mostenirea naturala si culturala a Romaniei. In cadrul intrevederii, Presedintele Klaus Iohannis a accentuat importanta pastrarii si promovarii traditiilor romanesti, nevoia de a dezvolta si aplica politici de dezvoltare durabila, cu accent deosebit pe dezvoltarea regiunilor rurale”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Atat Alteta Sa Regala Printul de Wales, cat si Presedintele Klaus Iohannis au convenit asupra nevoii de a conserva biodiversitatea, de a proteja mediul prin gasirea de solutii si metode alternative de depozitare si reutilizare a deseurilor, prin cointeresarea mediului de afaceri pentru protejarea si dezvoltarea mediului, precum si incurajarea agriculturii ecologice.

In acest context, Presedintele Romaniei a evidentiat reusita conservarii Parcului Natural Vacaresti,  singurul parc natural urban protejat din Europa, prilej cu care l-a invitat pe Alteta Sa Regala, Printul de Wales sa-l viziteze.

In finalul intrevederii, cei doi si-au exprimat acordul pentru sustinerea reciproca a initiativelor menite sa puna in aplicare programe care asigura un transfer de expertiza si bune practici pentru responsabilizare si constientizare sociala, in ceea ce priveste potentialul si resursele unice pe care Romania le are.


Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI