Close sidebar
Close sidebar

Internetul, un drog pentru cei mici. Ce masuri trebuie sa luati

Exista un drog periculos la fel de periculos ca stupefiantele de care trebuie sa va feriti copiii- Internetul. Distractia favorita a ultimilor ani ii face pe cei mici sa-si piarda interesul pentru jocurile in aer liber si prieteni. Cum se numeste boala care afecteaza de la prescolari la studenti, ne spun specialistii!

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-o lume in care aproape totul este...la un click distanta, copiii sunt cei mai expusi acestui drog al secolului XXI numit....internet!

"Cum ar fi viata fara internet? plictisitoare si nestiutoare."

Psihoterapeut Mirela Horumba: "este un fel de cutia pandorei. Odata intrat acolo, nu stiu ce se poate intampla."

Specialistii vorbesc despre probleme grave in randul celor mici, cum ar fi ...autismul social.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"La copiii mai mici- intarzieri de limbaj, intarzieri de capacitate cognitive si avem efectele pe plan emotional, relational, aici am putea vorbi bde un soi de autism social."   

Cu cat cel mic petrece mai mult timp pe internet, cu atat se izoleaza mai mult de mediul real, nu mai poate comunica atat de bine si….ajunge sa fuga tot mai mult spre mediul virtual, in fata monitorului.

"Majoritatea vietii lui se muta in plan virtual."

Si ajung sa uite de tot!

"Cei care sunt dependent de internet, in majoritatea cazurilor, au niste relatii extreme de dificile cu familia, din punct de vedere emotional."

Exista, insa, solutii! Parintele trebuie sa stie cand sa spuna "stop" si sa impuna limite in cea ce priveste timpul petrecut de cel mic navigand in mediul online.

Georgiana Abrudan: "controlul si limitele sunt o problema. Singura limita este sa faci un progra, sa-i urmaresti."

"O informare  corecta a lor, cu potentialele pericole si programele de control parental."
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI