Ion Birca, primarul comunei: "Eu am facut 10 clase, plus 3 ani de profesionala. Asa ERA timpurile atunci, cand am facut eu scoala."

Ion Birca e primar in comuna olteneasca Turburea de vreo 3 mandate. Nu ii e rusine deloc ca n-are bacalaureatul promovat, spune ca are alte atuuri care-l fac de apreciat.

Ion Birca, primarul comunei: "Am baietii la serviciul public, ma duc si ii ajut, sudam, ma duc, ne ducem la tractoare, e mult de munca.

Munca de primar la tara nu e chiar sa stai pe scaunul asta."

Doar ca nici pe scaunul de examen al maturitatii n-a stat vreodata. Cand a incercat, dupa ani buni de la majorar, a venit campania electorala peste el, asa ca a renuntat la idee.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Este important, ca asta este in viata, fara el nu poti sa mergi mai departe. Credeti dvs. ca nu se poate reusi fara bacalaureat? Pai, cum sa reusesti?"

Ei bine, edilul pare sa fie contraexemplul perfect. Dar noi tot am vrut sa-l testam putin, asa ca i-am dat subiectele de anul acesta de la limba romana.

Spre deosebire de primar, fiica lui e deja absolventa de facultate.

Dar sa nu divagam si sa trecem la urmatorul subiect.

Ion Birca, primarul comunei: "Rolul unei cratime? Care ar fi? Ce marcheaza? Cred ca rostirea a doua cuvinte."

Tot doua cuvinte le-au ramas si localnicilor, cand au aflat ca cel pe care l-au votat n-are diploma de bac.

"Ce parere aveti dumneavoastra ca primarul dumneavoastra nu are bac-ul luat? O fi prost. Nu are bacul luat, chiar dansul mi-a spus."

Stupoare printre localnici, care tin, totusi, cu primarul lor.

Intre timp, la liceul din comuna e atmosfera de doliu. Dar si cu niscaiva optimism, chiar daca nici macar un singur elev n-a promovat bacalaureatul.

Si, asa cum se spune ca "speranta moare ultima" nu ne ramane decat sa le uram si noi succes la urmatoarea sesiune.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si