Close sidebar
Close sidebar

Investiţii masive cu bani europeni în turismul românesc! Acestea sunt localităţile din România care au înflorit peste noapte!

11 localitati de-o frumusete rara au devenit, prin hotarare de Guvern, statiuni turistice. Atestarea va aduce bani frumosi administratiilor locale. Primarii vor atrage mai usor fondurile europene de care au nevoie ca sa aduca turisti.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Privit de sus, orasul Cisnadie si satul Cisnadioara, arata ca un taram de basm. Peisajele uimesc, iar casele sasesti viu colorate au farmecul lor aparte! Pe strazile pietruite gasim, la orice ora din zi, turisti.

Cei care ajung in Cisnadie vin sa vada biserica fortificata din centrul orasului.
Putini stiu insa ca aici a fost construit primul turn cu ceas din Transilvania.
Tot aici, a fost montat si primul paratrasnet. La doar doi kilometri distanta, la Cisnadioara turistii admira cetatea cu bazilica si descopera Calcarele cretacice. Asezarea de care nu multi stiu se va bucura de recunoastere. Guvernul a inclus-o pe lista localitatilor care vor deveni statiuni turistice de interes local.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Pe lista noilor statiuni, se afla si Rodna- cea mai veche comuna din Bistrita-Nasaud, aruncata pe Valea Somesului, are o frumusete rara in lume.
Localitatea cu aproximativ 6 000 de locuitori, are 4 trasee turistice omologate ce duc spre munti prin Parcul National Muntii Rodnei si e vestita pentru Casa Scriitorilor din Valea Vinului, construita de Regele Carol I.

11 localitati din Romania au devenit prin hotarare de Guvern statiuni turistice, ceea ce inseamna ca autoritatile din aceste zone vor accesa mai usor fonduri europene.
In tara noastra sunt atestate 47 de statiuni turistice de interes national si 61 de statiuni de interes local.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI