Close sidebar
Close sidebar

Investiții masive în infrastructura Municipiului Tulcea: 14 milioane euro pentru reabilitarea străzilor

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a adus vești extrem de bune pentru locuitorii orașului: 14 milioane de euro vor fi alocate pentru proiecte de infrastructură semnificative în cadrul Programului de Investiții "Anghel Saligny".

Redactia Stirile Kanal D,

Portul Municipiului Tulcea

[Sursa foto: Wikimedia Commons ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Această investiție masivă are scopul de a aduce îmbunătățiri semnificative în oraș, prin modernizarea unor străzi esențiale.

Primarul Ștefan Ilie a subliniat importanța acestor investiții pentru comunitatea din Tulcea. "Cred că acesta este cel mai important proiect, pentru că vizează străzi intens circulate a căror modernizare a fost solicitată de mult de cetățeni" a declarat Ștefan Ilie.

Lista strazilor care vor fi modernizate in Tulcea

Proiectul de modernizare a infrastructurii din Tulcea cuprinde reabilitarea completă a mai multor străzi importante, transformându-le în artere moderne și eficiente. Aceste străzi includ: Cuza Vodă, Armeană, 24 Ianuarie, Concordiei, Avram Iancu, Mihai Viteazu, Rahovei, Nicolae Bălcescu, tronsonul al doilea din Plugarilor, Primăverii, Prislav, Traian Vuia, Primăverii, Prislav și Gloriei.

Primarul Ilie a subliniat că strada Gloriei va beneficia de o intervenție specială pentru a păstra o parte din aspectul istoric al orașului. "În ceea ce privește strada Gloriei, aici nu vom păstra piatra cubică, ci vom folosi o altă piatră cubică potrivită pentru trafic rutier și pietonal, așa cum este folosită în marile metropole. Această decizie are ca scop conservarea unui aspect istoric al orașului, deoarece strada Gloriei are o legătură importantă atât cu faleza cât și cu Monumentul Independenței," a explicat primarul.

Un aspect deosebit de important în aceste proiecte este modernizarea sistemelor de canalizare a apelor menajere și pluviale, pentru a asigura o infrastructură completă și eficientă. "Mai întâi ne vom ocupa de aceste lucrări. Înainte de a începe lucrările pe străzile Armeană, Concordiei, Gloriei, Avram Iancu, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Prislav, vom demara, mai întâi, lucrările de reabilitare a canalizărilor. Urmează străzile unde avem sistem de canalizare vechi, deteriorat sau inexistent, cum este pe strada Mihai Viteazu, unde va fi înlocuită conducta cu una de fontă," a subliniat primarul.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Stefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea

[Sursa foto: primariatulcea.ro]

Al doilea proiect de modernizare din Tulcea valoreaza 9 milioane de euro

Al doilea proiect, cu o valoare de aproape 9 milioane de euro, se concentrează pe modernizarea unui număr suplimentar de străzi din Tulcea. Acest proiect, denumit "Reabilitare și modernizare sistem rutier în municipiul Tulcea" cuprinde următoarele străzi: Viticulturii, Mahmudiei tronson sens giratoriu – Viticulturii, Vărărie Baltă, 9 Mai, Silvestru, Pictor Al. Ciucurencu, Pescarilor, Şcoalei, Prudenţei, Dianei, Malcoci, Salcâmilor, Zimbrului, Agricultori, Elena Doamna, Călugăreni, Rozmarin, Aleea Mugurel, Aleea Păunului, Miron Costin, Aleea Miron Costin, Aleea Războieni, Gazelei, Energiei, Horia, Cloşca, Crişan, Câmpului, Aleea Cristina, Meduzei, Pinului, Aleea Chiparosului, Socului, Aleea Sulfinei, Taberei, Rogozului, Racului.

Acest proiect a trecut deja printr-un proces de licitație, dar cu o clauză suspensivă care a amânat începerea lucrărilor. Cu toate acestea, primarul Ștefan Ilie a anunțat că această clauză a fost eliminată, și astfel, se va da ordin de începere a lucrărilor de proiectare și execuție. El a exprimat optimismul că proiectul va fi finalizat până în luna ianuarie, iar lucrările efective vor începe în primăvară.

În ceea ce privește prioritățile, primarul a menționat că strada Viticulturii va fi una dintre primele străzi modernizate, deoarece face parte din centura orașului, alături de strada Barajului. De asemenea, pietrele cubice de pe străzile modernizate nu vor fi aruncate, ci vor fi folosite în scopuri turistice și de agrement, contribuind astfel la păstrarea istoriei orașului.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Pentru aceste străzi, noi am organizat licitaţia acum două luni, dar nu am început lucrările din cauza acestei clauze suspensive, pe care am desfiinţat-o odată cu semnarea contractului de finanţare la Ministerul Dezvoltării. Vom da ordin de începere a lucrărilor, în sensul proiectării şi execuţiei. Proiectul trebuie să fie gata undeva în luna ianuarie, să spunem, iar din primăvară să înceapă toate lucrările pe străzi. Vom acorda prioritate străzii Viticulturii, pentru că este a doua parte a centurii existente, alături de Barajului. Aceasta a intrat la noi în patrimoniu şi în sfârşit va fi reabilitată. Piatra cubică nu o vom păstra. O vom inventaria şi o vom folosi pentru zonele de promenadă sau zone turistice. Important este să modernizăm şi Vărărie Baltă, Taberei, drumuri care au făcut obiectul cererii locuitorilor de mai mulţi ani şi nu s-a făcut nimic. De fapt, de Vărărie nu s-a ocupat nimeni, niciodată”, a explicat primarul Ilie.

Aceste investiții semnificative în infrastructura din Tulcea nu numai că vor îmbunătăți semnificativ viața locuitorilor, ci vor contribui și la creșterea atractivității orașului pentru turiști și investitori. Cu infrastructură modernă și eficientă, Tulcea se pregătește să se dezvolte și să prospere în viitor. Cu fiecare proiect finalizat, orașul devine mai puternic și mai bine pregătit pentru provocările și oportunitățile secolului 21.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI