Ioan Mircea Pașcu, fostul Ministru al Apărării, a declarat faptul că rușii susţin în momentul de faţă că Ucraina face parte practic din patrimoniul rusesc.

Putin a cerut să se utilizeze forțele în străinătate

„El( Vladimir Putin – n.red.) a cerut voie să se utilizeze forţele în străinătate. Ori ei susţin în momentul de faţă că Ucraina face parte practic din patrimoniul rusesc deci este o mică problemă legată de această chestiune.

Citeste si: Vladimir Putin, un nou mesaj către Occident. A prezentat "armele viitorului"

Are mână liberă să utilizeze aceste forţe cum doreşte el, în condiţiile Constituţiei se spune în permisiunea acordată”, a declarat Ioan Mircea Paşcu.

,,Bătălia până la urmă e pe sfere de influenţă”

Ioan Pașcu a evidențiat faptul că NATO este o alianță defensivă. De asemenea, acesta a subliniat faptul că în condițiile în care Ucraina ar fi intrat în această Alianţă, nu ar fi reprezentat pentru Rusia o ameninţare.

Citeste si: Prețul la gaze se va dubla. Amenințarea venită din partea Rusiei, Dmitri Medvedev: „2.000 de euro per mia de metri cubi”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”NATO este o alianţă defensivă. Dacă Ucraina intră în această Alianţă, Ucraina nu va reprezenta pentru Rusia o ameninţare pentru că celelalte ţări nu sunt dispuse să lase Ucraina să creeze un război între NATO şi Rusia.

Dar problema principală este că dacă intră în NATO, Rusia nu mai controlează politic, economic, şi aşa mai departe Ucraina cum ar vrea să o facă.

Deci bătălia până la urmă e pe sfere de influenţă”, a declarat Ioan Mircea Pașcu.

Citeste si: Ministrul de Externe din Ucraina a vorbit despre planurile în conflictul cu Rusia: „Diplomație și lupta pentru fiecare centimetru din pământul nostru”

Cine este Ioan Mircea Pașcu

Ioan Mircea Paşcu s-a născut pe data de 17 februarie 1949 la Satu Mare. Paşcu a fost şi deputat PSD în Parlamentul României între anii 1996 – 2007, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru al Apărării Naţionale. În 2007 a fost ales în Parlamentul European.Între anii 2014 şi 2019, Paşcu a făcut parte din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European.

A fost vicepreşedinte al Parlamentului European şi al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European. El a mai fost membru în mai multe comisii, subcomisii şi delegaţii. Fostul europarlamentar s-a implicat şi a fost raportor privind securitatea şi apărarea, relaţiile UE-NATO şi situaţia militară din bazinul Mării Negre în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia. 

Potrivit biografiei sale de pe pagina Camerei Deputaţilor, fostul europarlamentar este licenţiat în ştiinţe economice, specialitatea economia comerţului exterior, din cadrul Academiei de studii Economice şi este doctor în ştiinţe politice. Paşcu a fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de cavaler în anul 2002.  

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

Sursa: Gândul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si