Close sidebar
Close sidebar

Iohannis: Trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a reduce mobilitatea oamenilor

Preşedintele Klaus Iohannisa declarat joi, la videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, că până acum autorităţile au făcut faţă provocărilor, că pe primul loc este sănătatea românilor şi că trebuie luate măsurile adecvate pentru a reduce mobilitatea oamenilor.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol

Iohannis le-a spus prefecşilor că aşteaptă de la ei fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică, să comunice măsurile şi ce se întâmplă, însă să nu devină sursă de ştiri panicarde. La videoconferinţă participă premierul Ludovic Orban, miniştrii Sănătăţii şi Internelor şi secretarul de stat Raed Arafat. Videoconferinţa are loc în contextul în care este luată în calcul carantina pentru municipii reşedinţă de judeţ, inclusiv pentru Sibiu.

UPDATE- Iohannis, prefecţilor: Aştept de la dvs, de la toţi, fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile şi ce se întâmplă, însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde.

”Acolo unde au fost multe cazuri noi s-au luat măsuri mai dure. Avem multe localităţi, chiar mari municipii, trecute în regim de carantină, fiindcă altă măsură nu a dat rezultatele.

Noul set de măsuri luate în plan naţional sunt bine gândite, sunt măsurile corecte şi sunt măsuri de la care aşteptăm rezultate peste 2 maximum 3 săptămâni”, afirmă Iohannis.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus 12 noiembrie: Număr uriaș de infectări cu coronavirus

”Avem deja primele rezultate încurajatoare de limitare a extinderii. Acum s-a impus al doilea set de măsuri fiindcă numărul de cazuri al celor grav bolnavi s-a extins prea mult. Mă aştept de la dvs, cei din prefectură, poliţie, jandarmerie să fiţi foarte fermi, fiindcă aici nu e vorba de nişte măsuri politice, aici e vorba de măsuri absolut necesare de sănătate publică şi în joc e viaţa multor români.

Aşadar fermitate, claritate până când toată lumea înţelege că aceste măsuri trebuie respectate. Ştiu că nu sunt măsuri populare. Dar aceste măsuri au fost discutat cu experţii şi toată lumea a fost convinsă că fără ele nu putem să mergem mai departe. Aşadar aştept de la dvs, de la toţi, fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile şi ce se întâmplă, însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde.
Ar fi o eroare fundamentală. Noi suntem cu toţii îngrijoraţi, dar nu trebuie să fim panicaţi. Trebuie să fim fermi, să luăm toate deciziile cu mintea limpede şi să avem în vedere motivul principal – sănătatea oamenilor”, a subliniat preşedintele.

Citeste si: VIDEO- Valentina Pelinel despre viața cu tratamente de înfrumusețare

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop de weekend, 19-20 octombrie 2024: Zodia care o să îndure adevărate drame și greutăți. Această durere îi „pune capac”, ajungând în pragul disperării- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

”Vă doresc să aveţi mult succes în implementarea acestor măsuri, să aveţi o colaborare în plan local şi responsabilii din Guvern. Dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, vom reuşi pentru români să îngrădim răspândirea acestei pandemii. Există şi un licăr de speranţă. Aţi observat cu toţii probabil că au apărut ştiri pozitive despre posibile vaccinuri. Nu ştim în ce zi vor fi disponibile, însă e foarte probabil ca ele să fie la dispoziţie în România începând din primul trimestru al anului 2021. În tranşe, vom avea doze în tranşe, vom începe cu vaccinarea întregului personal medical, după care se va continua cu o schemă elaborată de INSP, cu persoanele din prima linie şi vaccinarea populaţiei generale va avea loc probabil undeva în primăvară spre vară. Toate acestea sunt în pregătire, dar până atunci împreună cu dvs gestionăm pandemia”, a conchis Iohannis/

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI