Potrivit jurnalistilor Kanal D, avocatul arhiepiscopului, Maria Vasii, a declarat ca actul prezentat de DNA prin care Teodosie ar fi imputernicit un preot sa obtina un document de la Primaria Ovidiu este falsificat.

Avocatul arhiepiscopului sustine documentul nu are semnatura lui IPS Teodosie si ca data a fost schimbata din 2016, in 2017. Maria Vasii explica faptul ca in 2016, Inaltul avea dreptul de a da orice imputernicire:  "A fost adus in sala si plimbat ca un urs in fata natiunii",  a spus aceasta.

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La iesirea din sala de judecata, IPS Teodosie a declarat:   "Numai diavolul imi vrea raul,"  precizand ca judecatorii se vor pronunta luni asupra solicitarilor DNA. 

 

Prezenta IPS Teodosie la Curtea de Apel Constanta nu a fost lipsita de incidente. Un credincios s-a transformat in "bodyguradul" arhiepiscopului, impiedicandu-i pe jurnalisti sa afle informatii de la acesta.

L-a condus si l-a ferit de arhiepiscop de jurnalisti pana a intrat in sala de judecata. Intrebat ce calitate are acolo, barbatul a rapsuns de "credincios".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie- Serviciul Teritorial Constanta au solicitat, marti, Curtii de Apel Constanta inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, trimis in judecata, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Potrivit DNA, in cererea procurorilor de inlocuire a masurii controlului judiciar se mentioneaza ca Teodosie Petrescu ”a demarat activitati de accesare a fondurilor europene, desi acest lucru i-a fost interzis in mod expres si neechivoc prin obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar”.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si