Icoana pretioasa, in valoare de 4000 de lei, a disparut din vila impunatoare de la malul marii in care locuieste Inaltpreasfintia sa Teodosie. Hotul a patruns in miez de noapte pe usa principala. A urcat direct la etajul 1, intr-una din camere, de unde a furat unul dintre lanturile pretioase pe care Arhiepiscopul Tomisului le poarta la fiecare aparitie publica.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Totul s-a intamplat la sfarsitul lunii mai. Acum, hotul fara frica de Dumnezeu a fost retinut de politisti. La auzul vestii, Inaltpreasfintitul Teodosie nu s-a bucurat, ba din contra.
Inaltpreasfintia sa nu crede ca arestul preventiv l-ar aduce pe drumul cel bun pe hot, ci vorba blanda si forta divina.

In urma cu ceva vreme, Inaltpreasfintia sa Teodosie era filmat cum isi proteja aceeasi icoana cu ajutorul mainilor- cel mai probabil un gest din reflex.


Arhiepiscopul Tomisului are nu unul ci mai multe astfel de bijuterii, considerate distinctii ale rangului inalt. Iconita se numeste, in termeni bisericesti, engolpion si este lucrata in metale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si