„Bulion, miere de albine și bani- asta ar fi primit cei șase chirurgi din Timișoara, acuzați de luare de mită de la aproape 40 de pacienți sau aparținători. Surse din anchetă spun că medicii se apără și susțin că au tratat egal toți bolnavii, în schimb ar fi închis ochii la atențiile primite, spun procurorii care au descoperit sume importante în mașinile și casele chirurgilor.”,

a spus Christian Sabbagh.

Din 11 chirurgi oncologi, într-o secție a spitalului municipal din Timișoara, 6 sunt cercetați sub control judiciar pentru luare de mită.

Procurorii, la percheziții, au găsit sume importante de bani ce nu pot fi justificate, spun surse din ancheta.

„Păi n-ar trebui să primească, că au salariu mare. Ce să mai zicem? Asta e situația.”, a spus un cetățean.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

Minimum 2 000 de euro pe lună câștigă un medic.

Surse din anchetă spun că aceasta ar fi apărarea medicilor. Susțin că n-au cerut bani, iar președintele colegiului medicilor din Timiș îi apără.

„Ancheta trebuie să dovedească că s-a condiționat actul medical, că s-au solicitat bani. Eu parcă am rezerve!”, a spus Lazăr Fulger, președintele Colegiului Medicilor din Timiș.

Însă procurorii DGA cred că au suficiente dovezi pentru a demonstra că Spitalul Municipal era măcinat de boala corupției.

Surse din anchetă spun că medicii au primit bani în decurs de aproximativ trei luni nu o dată, nu de două ori, ci de peste patruzeci de ori și vorbim de diverse sume de bani, de la 100 de lei până la câteva sute de euro. Nu au refuzat nici borcanele cu miere sau cu bulion venite din partea pacienților sau aparținătorilor.

„Fix în aceeași secție, unde deja fostul șef de secție a fost condamnat pentru aceeași faptă, este absolut incalificabil să profiți de suferință, de disperarea oamenilor.”, a spus Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara.

Cei șase medici, alături de o asistentă, sunt cercetați sub control judiciar. Procurorii au decis să le permită să revină la muncă pe durata cercetărilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si