Vremea face ravagii în România. Aproape toată țara se află sub cod de ploi torențiale, iar meteorologii ANM au făcut un anunt îngrijorător.

Atenționare de urgență a meteorologilor ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de vreme rea. Sunt așteptate ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși normalul perioadei în unele regiuni.

Codul galben de ploi este în vigoare în majoritatea județelor, până la ora 20:00.

Citește și: S-a dezlănțuit iadul pe pământ, la Galați! Patru oameni au murit în viiturile care au distrus totul în cale. Imagini înfiorătoare cu satele înghițite de ape

În intervalul menționat, în nordul Crișanei, Maramureș, Moldova și cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55...65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Coful portocaliu de ploi torențiale, unde cantitățile de apă pot ajunge până la peste 80 l/mp este în vigoare până la ora 18:00.

În intervalul menționat, în județele Botoșani, Iași și Vaslui vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie. 

Citește și: El este Mishu, tânărul de 35 de ani care a pierit în accidentul fatal de pe autostrada A3. În urmă cu 10 ani, bărbatul supraviețuia unui incident similar

România este devastată de Ciclonul Boris. În județul Galați, mai multe sate au fost măturate de inundații, iar cinci oameni au murit. Autoritățile continuă intervențiile pentru a salva oamenii din calea viiturilor. Mai multe drumuri din județ sunt afectate.

Inundații Galați

[Sursa foto: Stirile KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si