Anunţul vine după apeluri ale organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, ale oficialilor palestinieni şi procurorului general Avichai Mandelblit.

Israel va vaccina împotriva coronavirusului toate persoanele încarcerate

Peste două milioane de israelieni au făcut până acum cel puţin o doză a vaccinului anti-Covid-19., ritm considerat cel mai rapid din lume. Însă ţara a devenit ţinta criticilor după ce ministrul Amir Ohana a afirmat că prizonierii palestinieni vor fi ultimii vaccinaţi.

Procurorul general Avichai Mandelblit i-a scris lui Ohana, criticându-l pentru afirmaţia cu privire la palestinieni.

Organizaţii de apărare a drepturilor omului, inclusiv Amnesty International, au făcut un apel public pentru ca Israelul să îi vaccineze pe cei aproxiamtiv 4.400 de palestinieni încarceraţi în închisorile sale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Ministrul israelian al Sănătăţii, Yuli Edelstein, a anunţat săptămâna trecută că zilele următoare primele doze de vaccin vor ajunge la închisori.

Aproximativ 250 de palestinieni din închisorile israeliene au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

Citeste si: Țara care a primit un milion de doze de vaccin anti-COVID Sinopharm


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si