Close sidebar
Close sidebar

Istoria Drapelului Românesc. Cum arăta în trecut steagul țării noastre

Istoria Drapelului Românesc. Ziua Drapelului Națională este sărbătorită în România în fiecare an în fata de 26 iunie, în urma adoptării Legii 96/1998.

Alexandra Bercea,

Istoria Drapelului Românesc. Cum arăta în trecut steagul țării noastre


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Istoria Drapelului Românesc. Ziua Drapelului Național 2022 este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări educative cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei.

Pe 26 iunie sărbătorim ziua Drapelului Românesc

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai1998.

Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a evidenția ziua de 26 iunie 1848, atunci când Guvernul a decretat ca Tricolorul Național – roșu, galben și albastru să reprezinte steagul național al tuturor românilor. 

Cele trei culori ale Drapelului Național sunt împărțite în mod egal și reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor spre sus semnifică verticalitate.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Drapelul Național nu a suferit transformări majore de-a lungul istoriei. Doar distribuția culorilor (în materie de proporție și poziție) s-a schimbat într-o anumită măsură, fiind egalizată după Revoluția de la 1848, când, sub impactul spiritului revoluționar francez, multe dintre statele Europei au adoptat ca drapel național steagul-standard cu trei culori.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis: „Armata română va intra într-un proces accelerat de modernizare a înzestrării”

Care este semnificaţia culorilor drapelului Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag. Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea. Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei.


Cum arăta în trecut steagul țării noastre

Istoria Drapelului Românesc. Cum arăta în trecut steagul țării noastre

 

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor: În această perioadă înţelegem cu atât mai bine rolul esenţial al veteranilor de război în apărarea ţării şi asigurarea securităţii

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI