Istoricul Neagu Djuvara implineste astazi 100 de ani
Neagu Djuvara, la 100 de ani. Istoricul implineste astazi un secol de viata, fiind nascut pe 18 august 1916 (dupa calendarul vechi; 31 august 1916, dupa calendarul nou), in Bucuresti, intr-o familie de origine aromâna.
Neagu Djuvara a devenit in anul 1937 licentiat la Sorbona, in istorie, iar in 1940 si-a luat doctoratul in drept la Paris.
Trei ani mai târziu, si-a reluat studiile de filozofie la Sorbona, unde obtine in 1972 doctoratul de stat. in 1987 a obtinut Diploma Institutului National de Limbi si Civilizatii Orientale (INALCO) din Paris.
Istoricul a participat la al Doilea Razboi Mondial, la campania din Basarabia si Transnistria ca elev-ofiter de rezerva (iunie-noiembrie 1941), fiind ranit in apropiere de Odessa.

Neagu Djuvara a devenit in anul 1937 licentiat la Sorbona, in istorie, iar in 1940 si-a luat doctoratul in drept la Paris. Trei ani mai târziu, si-a reluat studiile de filozofie la Sorbona, unde obtine in 1972 doctoratul de stat. in 1987 a obtinut Diploma Institutului National de Limbi si Civilizatii Orientale (INALCO) din Paris.

Istoricul a participat la al Doilea Razboi Mondial, la campania din Basarabia si Transnistria ca elev-ofiter de rezerva (iunie-noiembrie 1941), fiind ranit in apropiere de Odessa.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

 

Într-un interviu acordat anul trecut publicatiei „Adevarul”, Neagu Djuvara a marturisit ca este un mare meloman, amintindu-si perfect ziua în care l-a ascultat pe George Enescu, în 1941, în plin razboi, la Ateneu. „A fost unul dintre cele mai frumoase, dar si cele mai dureroase momente din viata mea”, a marturisit Neagu Djuvara, ajuns acum la vârsta de 100 de ani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si