Semnalul este unul important avand in vede ca in cazul unui cutremur de proportii, 75% din populatia afla in zonele de risc ar urma sa fie afectata. Acest lucru este consemnat in documentele ISU, chiar daca in ultimii ani s-au facut progrese in reabilitate.

"Nu avem suficiente echipamente moderne de cautare-salvare a victimelor aflate sub daramaruri. In ceea ce priveste detectoare de forta vie nu ave in fiecare unitate si suntem tributari unei capacitati de pregatire invechite", a spus seful Centrului Operational National al IGSU.

Aceste lucruri sunt problematice, chiar daca Raed Arafat a declarat ca in ultimii doi ani s-au alocat peste 60 de milioane de euro pentru investitii si in derulare mai este un proiect in valoare de 35 de milioane de euro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro

In toata tara sunt peste 600 de cladiri care sunt incadrate in clasa I de risc seismic, asta inseamna peste 10 mii de apartamente. Mai mult de jumatate dintre aceste cladiri sunt in Bucuresti.

Problema a fost pusa si in cazul unor inundatii de proportii sau ale unui accident nuclear, iar Seful Centrului Operational IGSU a spus ca atunci ar fi dezastru pentru ca drumurile proaste si caile ferate ar ingreuna evacuarea oamenilor, noteaza cei de la realitatea.net.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si