Close sidebar
Close sidebar

ISU trage un semnal de alarma: "La un cutremur puternic, 75% din Romania ar fi grav afectata!"

Seismul din aceasta dimineata a starnit panica in randul cetatenilor din Romania, dar si in randul autoritatilor. Cutremurul de 5.3 grade pe scara Richter nu a produs pagube in tara, insa reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta trag un semnal de alarma puternic.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Semnalul este unul important avand in vede ca in cazul unui cutremur de proportii, 75% din populatia afla in zonele de risc ar urma sa fie afectata. Acest lucru este consemnat in documentele ISU, chiar daca in ultimii ani s-au facut progrese in reabilitate.

"Nu avem suficiente echipamente moderne de cautare-salvare a victimelor aflate sub daramaruri. In ceea ce priveste detectoare de forta vie nu ave in fiecare unitate si suntem tributari unei capacitati de pregatire invechite", a spus seful Centrului Operational National al IGSU.

Aceste lucruri sunt problematice, chiar daca Raed Arafat a declarat ca in ultimii doi ani s-au alocat peste 60 de milioane de euro pentru investitii si in derulare mai este un proiect in valoare de 35 de milioane de euro.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

In toata tara sunt peste 600 de cladiri care sunt incadrate in clasa I de risc seismic, asta inseamna peste 10 mii de apartamente. Mai mult de jumatate dintre aceste cladiri sunt in Bucuresti.

Problema a fost pusa si in cazul unor inundatii de proportii sau ale unui accident nuclear, iar Seful Centrului Operational IGSU a spus ca atunci ar fi dezastru pentru ca drumurile proaste si caile ferate ar ingreuna evacuarea oamenilor, noteaza cei de la realitatea.net.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI