Close sidebar
Close sidebar

Italia: Taxele pentru companiile energetice care beneficiază de creșterea prețurilor pot crește

Italia va majora impozitele pe profit pentru companiile energetice care au beneficiat de creșterea prețurilor la energie.

Alexandra Bercea,

italia: Taxele pentru companiile energetice care beneficiază de creșterea prețurilor pot crește

[Sursa foto: gettyimages]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Europa se confruntă cu o creștere bruscă a prețurilor la energie electrică, în parte din cauza cererii puternice, la care se adaugă temerile legate de aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia și de nivelurile scăzute de depozitare a gazelor, ceea ce a dus la creșterea vertiginoasă a facturilor consumatorilor.

Citeste si: Prețuri imense la energia electrică de la 1 ianuarie 2022! Anunțul făcut de furnizori

„Cred că guvernul va merge în această direcție”

Guvernele din întreaga Europă caută modalități de atenuare a creșterilor de prețuri pentru a ajuta familiile și industria. citeste mai mult

„Cred că guvernul va merge în această direcție”, a declarat Giancarlo Giorgetti când a fost întrebat dacă Roma va majora impozitul pe profit pentru astfel de companii, așa cum a făcut în 2008, când a avut loc o creștere a prețului petrolului.

„Profiturile suplimentare trebuie să contribuie cumva la impozitarea generală pentru a permite luarea de măsuri pentru a-i ajuta pe cei mai puțin avuți"

Citeste si: VIDEO| Scumpirile sunt cea mai mare frică a românilor, chiar și acum în pandemie, arată studiile

Ce trebuie să facă socitetățile care beneficiat de creșterea prețurilor 

Premierul Mario Draghi a declarat luni că societățile care au beneficiat de creșterea prețurilor ar trebui să împartă profiturile cu societatea.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Roma a cheltuit deja peste 8 miliarde de euro în total din iulie pentru a limita creșterea facturilor la energie.

În octombrie anul trecut, Spania a declarat că majorarea costurilor cu energia electrică avantajează în mod nedrept companiile energetice și a propus o recuperare a profiturilor, pentru ca apoi să revină asupra unora dintre măsuri.

Citeste si: Au vrut să fie primii la plata taxelor

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI