Iti dai seama cand vorbesti cu un om prost? Uite cele 6 semne care tradeaza lipsa de inteligenta
Nivelul de inteligenta al oamenilor este tradat de simple gesturi, atitudini sau modul de a se comporta. Specialistii dezvaluie cum pot fi recunoscuti oamenii lipsiti de substanta.
Atunci când te afli într-o situatie în care parerea celorlalti depre tine conteaza, la scoala sau la job, trebuie sa stii cum sa îti pui în valoare calitatile.
De la felul în care te îmbraci si în care te comporti pâna la modul în care vorbesti si argumentezi ceea ce spui, oamenii din jurul tau te vor judeca mereu.
Asa ca, trebuie luate în considerare toate aceste lucruri, pentru a pastra o buna reputatie: Vestimentatia Modalitatea în care te expui în fata celorlalti oameni îi determina pe acestia sa aiba un anumit comportament si sa te trateze într-un anumit fel atunci când nu te cunosc. Daca te îmbraci bine, vei avea parte de respect si admiratie.
Daca te îmbraci în ridicol sau vulgar, nimeni nu va simti nevoia sa îti acorde timp într-o zi aglomerata. Fraze sau sintagme ciudate
Desi chicotesti mereu atunci când un personaj din filme foloseste anumite fraze sau sunt puse în anumite situatii, nu este ok sa repeti aceste cuvintele sau expresii în viata de zi cu zi.
Daca sunteti profesor si „conversatia“ reprezinta doar un cuvânt pentru dumeavoastra, probabil studentii nu va vor lua în serios pe întreaga durata a semestrului.
Atitudine distanta
Cu totii avem momente în care pur si simplu nu ne putem concentra si suntem prinsi uitându-ne în puncte fixe, fara sa ascultam ce se vorbeste în jurul nostru, fie ca e vorba de professor, de seful nostru sau de sot.
Unica scuza este aceea ca suntem într-un moment profund de gândire. Cei din jurul nostru vor crede ca nu ne pasa sau ca nu am înteles ceea ce vorbesc ei.
Atunci când oamenii nu reusesc sa îsi mentina contactul vizual corespunzator si limbajul corpului îi tradeaza, ei trebuie sa se concentreze si sa îi arate vorbitorului ca nu sunt complet pierduti în univers si ca au o idee despre ce se discuta. Prea multa vorba Doar daca nu esti o persoana ce detine informatii secrete, ceea ce spui tu nu ridica o problema de securitate nationala. Cuvintele care îti ies pe gura îi fac pe ceilalti sa îsi creeze o impresie despre tine. Când vorbesti succint si clar fara sa te gândesti la ce cuvinte sa folosesti, lasi impresia ca te descurci sa comunici tare bine. stii ce e important si mai ales ce trebuie sa spui, fara explicatii sau scuze. Pe de alta parte, daca te bâlbâi si daca scoti multe cuvinte pe gura fara logica, dai impresia ca vorbesti doar pentru tine, ca doar ce crezi tu conteaza fara sa reprezinte ceva important pentru ceilalti.
Vorbarie putina
În momentul în care nu participi la discutii si esti foarte tacut, oamenii emit de asemenea judecati despre persoana ta. Pentru aceeia care se angreneaza în dicutii interminabile si contradictorii, indivizii cred ca sunt fie obraznici, fie nu au ceva foarte important de spus si continua cu parerea lor.
Chiar daca tacerea, rusinea sau faptul ca esti o persoana introvertita nu sunt urme de inteligenta redusa, anumite personae cred acest lucru. Din aceste motive, este destul de important ca o persoana tacuta sa mai intervina în discutie din când în când. Nu trebuie sa vorbesti foarte mult, dar trebuie sa ai o opinie referitoare la subiectul pe care îl dezbateti.
Judecarea celor din jur
Doar pentru ca cei din jurul tau te judeca, nu înseamna ca si tu trebuie sa faci aceelasi lucru. De fapt, esti mult mai în siguranta daca nu judeci pe nimeni niciodata. Niciunul dintre noi nu stie cu exactitate ce se întâmpla în viata celorlalti. Când emiti judecati, le rezumi la trairile pe care le-ai avut tu de-a lungul timpului. Nu tii cont de ce au trait si prin ce au trecut ceilalti oameni. Când îi judeci pe ceilalti, arati ca esti capabil sa vezi lumea numai prin ochii tai si nu esti în stare sa percepi faptul ca exista atâtia oameni pe aceasta planeta cu asa de multe si diferite perceptii de viata.

Atunci când te afli într-o situatie în care parerea celorlalti depre tine conteaza, la scoala sau la job, trebuie sa stii cum sa îti pui în valoare calitatile. De la felul în care te îmbraci si în care te comporti pâna la modul în care vorbesti si argumentezi ceea ce spui, oamenii din jurul tau te vor judeca mereu, scrie Adevarul.ro

Asa ca, trebuie luate în considerare toate aceste lucruri, pentru a pastra o buna reputatie: Vestimentatia Modalitatea în care te expui în fata celorlalti oameni îi determina pe acestia sa aiba un anumit comportament si sa te trateze într-un anumit fel atunci când nu te cunosc. Daca te îmbraci bine, vei avea parte de respect si admiratie.

Daca te îmbraci în ridicol sau vulgar, nimeni nu va simti nevoia sa îti acorde timp într-o zi aglomerata. Fraze sau sintagme ciudate Desi chicotesti mereu atunci când un personaj din filme foloseste anumite fraze sau sunt puse în anumite situatii, nu este ok sa repeti aceste cuvintele sau expresii în viata de zi cu zi.

Daca sunteti profesor si „conversatia“ reprezinta doar un cuvânt pentru dumeavoastra, probabil studentii nu va vor lua în serios pe întreaga durata a semestrului.

Atitudine distanta

Cu totii avem momente în care pur si simplu nu ne putem concentra si suntem prinsi uitându-ne în puncte fixe, fara sa ascultam ce se vorbeste în jurul nostru, fie ca e vorba de professor, de seful nostru sau de sot. Unica scuza este aceea ca suntem într-un moment profund de gândire.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Cei din jurul nostru vor crede ca nu ne pasa sau ca nu am înteles ceea ce vorbesc ei. Atunci când oamenii nu reusesc sa îsi mentina contactul vizual corespunzator si limbajul corpului îi tradeaza, ei trebuie sa se concentreze si sa îi arate vorbitorului ca nu sunt complet pierduti în univers si ca au o idee despre ce se discuta. Prea multa vorba Doar daca nu esti o persoana ce detine informatii secrete, ceea ce spui tu nu ridica o problema de securitate nationala.

Cuvintele care îti ies pe gura îi fac pe ceilalti sa îsi creeze o impresie despre tine. Când vorbesti succint si clar fara sa te gândesti la ce cuvinte sa folosesti, lasi impresia ca te descurci sa comunici tare bine. stii ce e important si mai ales ce trebuie sa spui, fara explicatii sau scuze.

Pe de alta parte, daca te bâlbâi si daca scoti multe cuvinte pe gura fara logica, dai impresia ca vorbesti doar pentru tine, ca doar ce crezi tu conteaza fara sa reprezinte ceva important pentru ceilalti.

Vorbarie putina

În momentul în care nu participi la discutii si esti foarte tacut, oamenii emit de asemenea judecati despre persoana ta. Pentru aceeia care se angreneaza în dicutii interminabile si contradictorii, indivizii cred ca sunt fie obraznici, fie nu au ceva foarte important de spus si continua cu parerea lor. Chiar daca tacerea, rusinea sau faptul ca esti o persoana introvertita nu sunt urme de inteligenta redusa, anumite personae cred acest lucru. Din aceste motive, este destul de important ca o persoana tacuta sa mai intervina în discutie din când în când.

Nu trebuie sa vorbesti foarte mult, dar trebuie sa ai o opinie referitoare la subiectul pe care îl dezbateti. Judecarea celor din jur

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Doar pentru ca cei din jurul tau te judeca, nu înseamna ca si tu trebuie sa faci aceelasi lucru. De fapt, esti mult mai în siguranta daca nu judeci pe nimeni niciodata.

Niciunul dintre noi nu stie cu exactitate ce se întâmpla în viata celorlalti. Când emiti judecati, le rezumi la trairile pe care le-ai avut tu de-a lungul timpului. Nu tii cont de ce au trait si prin ce au trecut ceilalti oameni. Când îi judeci pe ceilalti, arati ca esti capabil sa vezi lumea numai prin ochii tai si nu esti în stare sa percepi faptul ca exista atâtia oameni pe aceasta planeta cu asa de multe si diferite perceptii de viata.

 

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si