Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Jocurile copilăriei nu au devenit o amintire. În Timișoara, copiii au lăsat telefoanele și au ieșit la joacă în fața blocului

Cu dor și melancolie ne aducem aminte de copilărie, când ne jucam de-a v-ați ascunselea sau șotronul, în fața casei și singurul nostru accesoriu era creta colorată, cu care desenam visuri pe asfalt. Astfel de momente unice au fost înlocuite în timp cu jocurile pe calculator și telefoanele de ultimă generație. Există, însă și părinți care și-au învățat copiii să trăiască autentic, la fel ca în trecut.

Redactia Stirile Kanal D,

Jocurile copilăriei nu au devenit o amintire. În Timișoara, copiii au lăsat telefoanele și au ieșit la joacă în fața blocului

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

„Raisa, Alexia, fetelor, veniți afară? Nu venim! Vă așteptăm afară, în spate. Vă jucați sau cât stați? Când veniți? Venim imediat!”

Recunoașteți această scenă? Probabil că da. E semnalul prin care, odinioară, ne strângeam cu toții afară, în spatele blocului.

„Haideți!”

Ei sunt copiii născuți în generația vitezei. Dar nu au telefonul în mâini, nici nu își scriu mesaje. Au în schimb, o bucată de cretă și...multă imaginație.

„Spune-mi ce desenezi aici? Am încercat să fac o fetiță, i-am făcut papuci, i-am făcut buze, încerc să-i fac și mâinile.”

Suntem într-un cartier de blocuri din centrul Timișoarei. E trecut bine de ora prânzului și nu e vreme de stat.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

„Unu, doi, trei...zece!”

Iar continuarea o știți. Timpul perfect afară nu este măsurat în ore, ci în chicote și jocuri multe. După mai multe runde șotron, pititea sau frunza, pauza e și mai bună atunci când este dulce.

Mamele au fost cele care i-au făcut să guste din jocurile copilăriei de altădată.

Andreea Marcu, mamă: „Seamănă foarte mult cu momentele petrecute în copilărie și îmi amintesc cu drag cum ne jucam..gașca era mai mare, e frumos. Repetam momentele cu cei mici.”

Ne amintim în ce an suntem doar când vine vremea pentru un TikTok.

„E socializare, ne lipșește și nouă.

S-a format pe lângă gașca mică, s-a format și gașca de adulți care mă bucură foarte mult.”

Dar fără să-și dea seama, gașca devine, de fapt, familie. Aici se leagă prietenii pe viață, cu povești de care își vor aduce aminte peste ani oftând. Dorindu-și să mai strige o dată:

„Cine nu-i gata, îl iau cu lopata!”

După mai multe ore de distracție în spatele blocului, de la Timișoara avem un singur mesaj? „Copii, ieșiți la joacă!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI